Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

A Markíza televízió közlése szerint Zoroslav Kollár, akit korábban sokszor a csődmaffia fejeként is emlegettek, vádalkut kötött az ügyésszel. A hírt Adrián Kucek, Kollár védőügyvédje is megerősítette. Az alkura még a bíróságnak is rá kell bólintania.

 

A döntés valamikor a jövő hét folyamán születhet meg. Hogy pontosan mi szerepel az alkuban, azt nem lehet tudni.

 

Ugyanakkor fordulat történt az egykori SIS-igazgató, Valdimír Pčolinský ügyében. Zoroslav Kollár április végén ismerte be a megvesztegetést. A sajtóban megjelent információk szerint Ľudovít Makónak adott át egy 40 ezer eurót tartalmazó borítékot. Makó azt állítja, hogy a pénzt Boris Beňonak, a SIS igazgatóhelyettesének és Vladimír Pčolinskýnak adta át, azért, hogy a titkosszolgálat leállítsa Zoroslav Kollár megfigyelését.

 

 hirdetes_300x300  

Pčolinský, aki hónapokig volt vizsgálati fogságban az ügy miatt, később azzal védekezett, hogy Zoroslav Kollár vallomásában nem említi meg őt név szerint.

 

Pčolinský a Sme rodina jelöltje volt, a párt frakcióvezetőjének a testvére. A vizsgálati fogságból azért szabadult, mert a főügyész, Maroš Žilinka a Btk. vitatott 363-as paragrafusára hivatkozva leállította ellene az eljárást. Boris Kollár házelnök, a Sme rodina első embere azóta foggal-körömmel akadályozza, hogy a sok visszaélésre lehetőséget adó paragrafust módosítsák, egyúttal rendszeresen és keményen támadja Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert.

 

körkép.sk, tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.