Nyitókép: SITA/Jakub Julény

 

Az SaS felszólította a parlamenti képviselőket, hogy ne szavazzák meg az Igor Matovič-féle intézkedéseket. Ezt Marián Viskupič, a parlament pénzügyi biztosságának elnöke jelentette ki, hozzátéve, hogy az SaS nem fogja megszavazni sem a gyorsított eljárást, sem magát a javaslatot.

 

Viskupič szerint a javaslat gyorsított eljárásban történő megszavazása, amit Igor Matovič pénzügyminiszter szeretne elérni, nem más, mint a „demokrácia megerőszakolása“.

 

 „Az adóbónusz nagyon rosszul van kialakítva, és elveszi a pénzt az önkormányzatoktól“

 

 hirdetes_400x285  

– konstatálta Viskupič.

 

Viskupič továbbá azt is kifejtette, sziklaszilárd meggyőződésük, hogy az orosz olajra kivetett adó az üzemanyagárak növekedéséhez vezetne.

 

„Ha az orosz olaj adóztatásáról szóló javaslat átmegy az első olvasatban, akkor készen állunk arra, hogy a koalíciós partnerek elé terjesszük az egyéb adók csökkentésére vonatkozó javaslatainkat. Amennyiben a javaslataink nem mennek át, megvétózzuk az olajadót“

 

– mondta.

 

Egyúttal hozzátette, sokkban van, hogy egy új koalíció van kibontakozóban a kotlebásokkal.

 

Matovič: A koalíciós szerződés be nem tartásával az SaS saját magát zárná ki a koalícióból

 

A koalíciós szerződés esetleges felmondásával kapcsolatos kérdésre Igor Matovic pénzügyminiszter azt mondta: az SaS saját magát zárná ki a koalícióból, ha a koalíciós szerződés nem lenne számára kötelező érvényű.

 

Szerinte az SaS-t nem küldenék el a koalícióból.

 

„Személy szerint úgy gondolom, hogy a nyilvánosság előtt nem bírnák sokáig ezt a duzzogó, bosszúálló pozíciót. Véleményem szerint nagyon gyorsan behúznák a farkukat, és nem alkalmaznának ilyen fenyegetéseket“.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.