Nyitókép: Archív

 

Frissítve: 12.32 A különösen súlyos bűncselekmények vizsgálatával foglalkozó Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója vád alá helyezte Gál Gábort. A Most-Híd korábbi politikusát, aki a vegyespárti platform kapcsán immár automatikusan a Szövetség-Aliancia tagja, a napokban lett vád alá helyezve. A hírről a Markíza televízió számolt be, bővebb információk egyelőre nem ismertek.

 

A Körkép.sk saját forrásból úgy értesült, hogy Gálra az ismert ügyvéd, Ján Gajan tett terhelő vallomást. A Most-Híd korábbi igazságügyi miniszterét korrupcióval vádolják. Gajan poprádi származású, aki ellen a NAKA szintén vádat emelt amiatt, hogy üzleteltek a Tátra alatti, restitúcióból származó földekkel.

 

A sajtó próbált kapcsolatba lépni Gál Gábor ügyvédjével, Tomáš Strémyvel, aki azonban azt mondta, hogy egyenesen a volt politikushoz forduljanak. A Markíza úgy tudja, hogy Gál csúszópénzt fogatott el, a konkrét eset még 2018-as, és a Szlovák Földalappal függ össze.

 hirdetes_300x300  

 

A Szövetség szombaton tartja Országot Tanácsát, ahol dönt a párt polgármester-jelöltjeiről, megyefőnök-jelöltjeiről és megyei képviselőjelöltjeiről.

 

Börtönbe kerülnek a hidasok? A közvélemény már Bugár seggéért “aggódik”

 

A TASR elérte Gál Gábort, aki elismerte, hogy a múlt héten levélben megkapta a rendőrség vádelemési határozatát.

 

„A döntés velem kapcsolatban valótlan információkon alapul”

 

– nyilatkozta a Most-Híd korábbi igazságügyi minisztere.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.