Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Matovič Sulíkéknak: A társadalmi érzékenységet tekintve ti vagytok a legnagyobb hibái ennek a kormánynak

Sulík azt javasolta, hogy vonják vissza az inflációellenes segély megtárgyalását.

Nyitókép: SITA/Jakub Julény

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter pénteken azt javasolta, hogy vonják vissza az inflációellenes segély megtárgyalását, készítsék elő becsületesen, és hagyják, hogy rendes törvényalkotási eljáráson essen át.

 

Szerinte a gyermekek után járó adóbónuszt adómentes minimumhoz kellene kötni. Állítása szerint jelenleg azok a gazdagok is megkapják a bónuszt, akiknek nincs rá szükségük.

 

Sulík kijelentette, nem szabad, hogy a család minden gyermekére ugyanaz az adóbónusz vonatkozzon. Az államnak nem kellene úgy támogatnia az első gyermeket, mint a harmadikat. Szerinte az államnak leginkább az az érdeke, hogy a családoknak szülessenek harmadik gyermeke, és ezután kellene a legtöbbet fizetni.

 

 „Ha rendesen akarnánk csinálni, akkor a gyerek után járó adóbónuszt egy adómentes minimumhoz kötnénk“

 

– jegyezte meg Sulík, aki szerint a gazdagoknak semmit sem kellene kapniuk. Szerinte a családi pótlékot is le kellene fokozni úgy, hogy a gazdagok ne kapják meg.

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter az inflációellenes segélyről szóló szavazást „az állam jellegéért vívott harcnak“ nevezte.

 

„A társadalmi érzékenységet tekintve ti vagytok a legnagyobb hibáik ennek a kormánynak“ – ​​mondta Matovič az SaS képviselőinek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket