Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Azért ölték meg Ján Kuciak újságírót, hogy azzal szándékosan ártsanak Marian Kočnernek – jelentette ki a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátorai előtt a vádlott Alena Zsuzsová. Zsuzsovát Kočnerrel együtt az újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelésével vádolják.

 

„Ján Kuciak meggyilkolása leginkább Marián Kočner személyének ártott, és nem volt belőle semmi haszna”

 

– mondta Zsuzsová, aki szerint köztudott volt, hogy Kočner halálosan megfenyegette Kuciakot, ezért a gyilkosság megrendelője tisztában volt azzal, hogy ha Kuciakkal valami történik, azért Kočnert teszik majd felelőssé.

 

 hirdetes_300x300  

Zsuzsová mindemellett megerősítette, hogy a múltban 20 ezer eurót kölcsönzött annak az Andruskó Zoltánnak, akit már jogerősen elítéltek az ügyben. Zsuzsová azt azonban tagadja, hogy gyilkosságot rendelt volna meg nála.

 

„Andruskó soha semmilyen gyilkossággal nem dolgozta le nálam az adósságát. Az ebből származó kamatot egészen addig fizette, amíg le nem tartóztatták”

 

– mondta.

 

Kuciakék jogi képviselői kihangsúlyozták, hogy ellentmondás mutatkozik az objektív bizonyítékok, valamint Zsuzsová és Marian Kočner állításai között.

 

„Nem világos, hogy Andruskónak milyen indíttatása lenne hamis vallomást tennie, mégpedig az egész büntetőeljárás kezdetétől fogva”

 

– tette hozzá Ján Dulovič ügyvéd.

 

Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásának ügyében Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről dönt a bíróság. A Speciális Büntetőbíróság eredetileg mindkét gyanúsítottat felmentette a vádak alól, azonban a Legfelsőbb Bíróság visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Miroslav Marčeket és Szabó Tamást 25 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Andruskó Zoltánt pedig 15 éves szabadságvesztésre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!