Nyitókép forrása: TASR/Jakub Kotian

 

Amennyiben kifizeti a rá kiszabott pénzbüntetést nem kerül börtönbe Zoroslav Kollár, a befolyásos ügyvéd, aki a kulisszák mögött a csődmaffia fejeként is szokta emlegetni. Kollár elismerte, hogy megpróbálta megvesztegetni Vladimír Pčolinský egykori SIS-igazgatót, és vádalkut kötött, aminek eredményeképpen 70 ezer eurós bírságot kell fizetnie. Ha ezt elmulasztja, akkor 14 hónapra kerül rács mögé.

 

Kollár két bűncselekmény kapcsán tett vallomást. Elismerte, hogy 40 ezer eurós csúszópénzt adott át Ľudovít Makonak, a Pénzügyi Főigazgatóság bűnügyi osztályának egykori vezetőjének.

 

És bűnösnek vallotta magát közvetett korrupcióban egy illegális cigarettagyártási üggyel kapcsolatosan.

 

 hirdetes_300x300  

A bíróság pénteken elfogadta az ügyésszel kötött vádalkut, a Kollár számára kirótt pénzbírság tehát jogerős.

 

„Nem vagyok bűnbánó tanú, senkit sem adtam ki, senki ellen sem tanúskodtam”

 

mondta Kollár az ítélethozatal után. Kijelentette, hogy egy ismerőse ellen sem tett terhelő vallomást, „csak elmondta, ami történt”.

 

„Ez csak egy csata vége, nem a háborúé. A jövő a sajtó számára is érdekességekkel szolgál majd”

 

fogalmazott. Elismételte, hogy Vladimír Pčolinskýval sosem találkozott személyezesen, így neki nem adott csúszópénzt. Viszont elismerte, hogy Ľudovít Makónak adott. Makó állítása szerint a pénzt továbbadta Boris Beňának, aki végül 20 ezret adott le Pčolinskýnek.

 

Aligha valószínű, hogy Kollár nem az általa felhozott vádak átkvalifikáláséért cserébe kötött vádalkut az ügyésszel. Eredetileg ugyanis illegális cigarettagyártással kapcsolatos megvesztegetés különösen súlyos bűntettével vádolták. Ezért 10-12 éves szabadságvesztésre is ítélhették volna, amit később 3-5 évre enyhítettek feltételes szabadlábrahelyezés lehetősége mellett. De még a második variánshoz is képest is olcsó kategóriába tartozik a 70 ezer pénzbírság.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.