Mária
  • HUF: 392.36
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Bittó Cigániková: A következő választások során az SaS nem zárná ki a Hlasszal való közös koalíciót

"A korrupcióellenes koalíciót egy fasisztákkal közös populista koalíció váltotta fel, amiért az OĽaNO a hibás".

Nyitókép: TV Markíza

 

A következő választások során az SaS nem zárná ki a Hlasszal való közös koalíciót, amennyiben ez lenne az utolsó lehetőség – jelentette ki Jana Bittó Cigániková (SaS) a Markíza Televízió Testre szabva (Na telo) c. politikai vitaműsorában. Amennyiben a fasiszták és a Hlas közül kéne választani, párton belüli referendumot tartanának, és az alapján döntenének.

 

Bittó Cigániková szerint a korrupcióellenes koalíciót egy fasisztákkal közös populista koalíció váltotta fel, amiért az OĽaNO a hibás. Amennyiben a családtámogatási csomagot illetően Matovič csak a kotlebások kérdéseire választolt volna, az nem jelentett volna gondot, de Bittó Cigániková szerint ennél sokkal többről van szó.

 

„Nekem személy szerint nincs problémám azzal, ha a parlamenti képviselőknek tájékoztatást adunk. Az már egy másik dolog, hogy folytatódik az együttműködés a fasisztákkal. Rögtön jött a politikai vitaműsorok szabályozására vonatkozó javaslat, hogy a fasiszták többször kerülhessenek adásba. És ha ez még nem lenne elég, ott van Gyimesi együttműködése Tarabával, aki a fasiszták jelöltlistáján került a parlamentbe“

 

– konstatálta Bittó Cigániková.

 

A liberális SaS-es képviselőnő vitapartnere, Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a műsorban kijelentette: az ő pártja (Hlas-SD) az „egyetlen fasisztaellenes párt, amelyik nem egyezkedik a fasisztákkal“.

 

„Igor Matovič büszkén vallja, hogy a fasisztákkal egyeztetett“

 

– mondta Eštok, aki mindezek ellenére egyöntetűen nem utasította el a Republikával való együttműködést, miközben az ĽSNS-szel közös szavazást kritizálta.

 

„Kizártuk a Kotleba-féle fasisztákat, kizártuk az OĽaNO-s fasisztákat, és ha szükség lesz rá, akkor a Republikához is így fogunk viszonyulni“

 

– jegyezte meg azzal, hogy ő személy szerint nem tudja elképzelni, hogy egy kormányban legyenek a Republikával.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket