Nyitókép: SITA/World Economic Forum/Boris Baldinger

 

Szlovákia továbbra is érdeklődik az ukrán orvosok és egészségügyi nővérek iránt – írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

 

A miniszterelnök emlékeztetett arra, az ország továbbra is súlyos orvos- és nővérhiánnyal küzd.

 

„Az orvosképzés évekig tart, így ezt a problémát nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Ezért is örülök annak, hogy a jogszabály-módosítás lehetővé teszi az ukrán egészségügyi szakembereknek a gyorsabb érvényesülést. Nekünk az az érdekünk, hogy tartósan nálunk maradjanak“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki a kormányfő.

 

A miniszterelnök pénteken meglátogatta a bártfai Szent Jakab Kórházat, ahol tizenöt ukrán orvos dolgozik. Többségük már több éve szolgál a kórházban, a kormányfő szerint a nyelvi és kulturális hasonlóságoknak köszönhetően nagyon jól beilleszkedtek.

 

„Rendkívül fontos számunkra, hogy az Ukrajnából érkező orvosok és ápolók minél hamarabb el tudják látni a betegeket, ezáltal is csökkentve az egészségügyi dolgozók hiányából származó problémát”

 

– emelte ki Heger.

 

A kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió után számos ottani orvos és egészségügyi dolgozó talált menedéket Szlovákiában. Az orvosi és az egészségügyi praxisukat azonban csak több feltétel teljesítése után végezhetik.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!