Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Smer-SD elindítja aláírásgyűjtési akcióját. A referendum egy kérdést tartalmazna, és amennyiben sikeres lenne, az a jelenlegi kormány mandátumának végét és előrehozott választásokat jelentene. Ezt a Smer-SD elnöke, Robert Fico mondta a párt elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján, Besztercebányán.

 

A párt azt tervezi, hogy más ellenzéki szubjektumokat is megszólít az együttműködés érdekében. Fico szerint, ha július 31-ig sikerül összegyűjteni a szükséges aláírásokat, akkor megteremtik az előfeltételeket arra, hogy az önkormányzati választásokkal együtt tartsák a népszavazást.

 

„Ha július 31-ig összegyűjtjük a szükséges 350 ezer aláírást, minden előfeltétel meglesz ahhoz, hogy ősszel, az önkormányzati választások napján a népszavazást is megtartsuk, ezzel is megakadályozva a felesleges pénzkidobást. Amennyiben érvényes lenne, véget érne a parlament megbízatási ideje, és előrehozott választásokra kerülne sor. Feltételezésem szerint az államfő asszony ismét megpróbálja meghiúsítani a népszavazást, de Szlovákiának új kormányra van szüksége a helyzet megnyugtatása érdekében“

 

 hirdetes_810x300  

–  reagált Fico.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.