Nyitókép: SITA

 

Az Ukrajnával szembeni orosz agresszióval kapcsolatban Korčok úgy látja, hogy az országra ráerőltetett esetleges béke, mely nem tartaná tiszteletben Ukrajna nemzetközileg elismert határait, nem garantálná a konfliktus valódi megoldását.

 

A szlovák külügyminiszter szerint társadalmi összefogás nélkül az ország nem tudott volna úrrá lenni a keleti határainál uralkodó helyzeten. Korčok mindezt a vatikáni érsekhelyettes, Paul Richard Gallagherrel való találkozóját követően nyilatkozta. Hozzátette, hogy Szlovákia tisztában van azzal, hogy az egész világon figyelemmel kell követni a kiszolgáltatott emberek szükségleteit. Tavaly ezért az addigiakhoz képest ötszörösére, 6,9 millió euróra növeltük a humanitárius segítségnyújtás összegét.

Korčok ezzel kapcsolatban köszönetet mondott az egyházi intézményeknek is munkájukért és a menekültek iránt tanúsított gondoskodásukért.

 

 hirdetes_300x300  

Ukrajnával kapcsolatban úgy látja, hogy egy Oroszország által kierőszakolt béke, mely nem tartaná tiszteletben Ukrajna jelenlegi, nemzetközileg is elismert határait, nem garantálná a helyzet megoldását.

 

„Arra törekszünk, hogy Ukrajna háború utáni újjáépítése sikeres legyen. Ennek része a tagjelölti státusz is az EU-ba“

 

– tette hozzá a liberális külügyminiszter.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.