Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter visszautasította Gyimesi György (OĽANO) képviselő bírálatát és lemondásra való felszólítását, amiért sikertelen volt az uniós szankciócsomagról és az orosz olajimport tilalmáról szóló tárgyaláson. Mivel az olajembargót Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök hagyta jóvá az EU-csúcson, ezért Gyimesi végső soron magát a miniszterelnököt bírálja – mondta Gyimesire reagálva Sulík.

 

„Gyimesi György képviselő nem érti a problematikát. Ha engem kritizál és távozásra szólít fel, akkor először a tényeket kellene tanulmányoznia. Az embargóról a EU-csúcson Eduard Heger miniszterelnök állapodott meg, így végső soron Gyimes magát a miniszterelnököt kritizálja“

 

– jegyezte meg Sulík.

 

 hirdetes_400x285  

Gyimesi: Sulík lustaságával és dilettantizmusával elvágta a Slovnaft nyakát. Be kell dobnia a törölközőt

 

A miniszter hozzátette, az OĽANO elnöke, Igor Matovič néhány nappal ezelőtt azzal vádolta meg, hogy a Slovnaft finomító érdekeit védi, most pedig a képviselője azzal vádolja, hogy kárt tesz a Slovnaftban.

 

„A gazdasági tárca által küldött álláspontról közvetlenül konzultáltam a miniszterelnökkel “

 

–  hangsúlyozta Sulík, hozzátéve: ha Heger úgy érzi, hogy nem végzi megfelelően a dolgát, lehetősége van visszahívni a posztjából.

 

Sulík reagált a Slovnaftra: Nem tudtuk érvényre juttatni a hároméves átmeneti időszakot

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.