Hirdetés (X)

Belföld

Heger: Oroszország azokat az államokat terrorizálja, amelyeknek semmi közük az ukrajnai háborúhoz

„Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna a szemünk láttára haljon meg..." – konstatálta a szlovák kormányfő.

Nyitókép: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

 

Azzal, hogy Oroszország blokkolja a gabonát az ukrán kikötőkben, terrorizálja azokat az országokat, amelyeknek semmi közük nincs az orosz-ukrán konfliktushoz, és éhínségnek teszi ki ezen országok lakosságát – jelentette ki a 2022-es Globsec biztonságpolitikai konferencián Eduard Heger szlovák miniszterelnök.

 

Heger kiemelte, prioritása közé tartozik, hogy segítsen Ukrajnának a fekete-tengeri kikötőinek biztosításában, hogy mielőbb megkezdhesse gabonaexportját. A vasúti szállítás alternatívája az ukrán termékek exportjára nem lesz elegendő.

 

„Abban az időben, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök katonai inváziót indított Ukrajna ellen, nem gondoltunk erre a problémára (az ukrán kikötők blokkolására). Most viszont látjuk, hogy Oroszország miként terrorizálja azokat az embereket a világ különböző pontjain, akiknek semmi közük ehhez a konfliktushoz”

 

– mondta a szlovák miniszterelnök.

 

Heger állítása szerint a lehető legtöbb országot be kell vonni a probléma megoldásába, beleértve azokat is, amelyek eddig úgy gondolták, hogy az ukrajnai konfliktus nem érinti őket. A szlovák kormányfő felszólította a lehető legtöbb országot arra, mutassák meg Putyinnak, hogy számunkra prioritás ennek a globális problémának a megoldása.

 

Ezt követően Heger szerint segítséget kell nyújtani Ukrajnának a lerombolt infrastruktúrájának újjáépítésében.

 

„Nem hagyhatjuk, hogy ez az ország a szemünk láttára haljon meg… Segítenünk kell Ukrajnának abban, hogy stabilizálódjon és növekedésnek induljon“

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 05. 17:08

Semmi közünk? Hát akkor ki a jófenének van köze a kialakult helyzethez, ha nem az EU-nak, USA-nak és csak végső soron Oroszországnak. Heger úr a mondatoknak súlya van. Nem tudom, hogy szokott - e Ön emberekkel beszélgetni, szülőkkel, családos anyukákkal esetleg kisnyugdíjasokkal! Felteszem nem, vagy nem hallgatta meg őket, mert, ha venné a fáradtságot, belegondolna az ő helyzetükbe, vagy csak egy hónapra cserélne velük valószínűleg a mondatai súlya sírásra késztetnék, mert, ha nem, akkor tényleg baj van...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket