Nyitókép: TA3/screenshot

 

Az orosz olajembargóról szóló döntés átgondolt volt és előre egyeztettek róla – mondta Branislav Gröhling oktatási miniszter (SaS) a TA3 Politikában (V Politike) című politikai vitaműsorában. Az ellenzéki Hlas-SD párt vezetője, Peter Pellegrini bírálta a lépést, mondván a döntésért Eduard Heger miniszterelnök a felelős.

 

Gröhling teljes mértékben Sulík mellett áll, véleménye szerint a gazdasági miniszternek és az SaS-vezérnek nincs oka a lemondásra.

 

Gröhling szerint Gyimesi György füstfüggönyt alakít ki a javaslataival, viszont a fasisztákkal való együttműködést nagyobb problémának látja. Az OĽANO korrupcióellenes és antifasiszta pártként vágott neki a választásoknak, Gyimesivel pedig a párton belül kell rendezniük a helyzetet. Gröhling nem volt hajlandó felszólítani Gyimesit az OĽaNO-ból való távozásra, mert szerinte ezek a felhívások a társadalom megosztottságához vezetnek.

 hirdetes_300x300  

 

Az oktatási tárca három százalékkal szeretné emelni a pedagógusok bérét. Gröhling arról tárgyal, hogy a béremelést a költségvetés fedezze. Az oktatási miniszter egyúttal azt is hozzátette, úgy véli, megbirkózik a saját tárcája vezetésével.

 

Pellegrini bírálta az SaS párt korábbi, 10 százalékos béremelési ígéreteit. Szerinte az oktatási minisztérium „az OĽANO és az SaS közötti vitának a túsza“.

 

Pellegrini szerint a pénzügyminisztérium Matovič Sulíkkal szembeni személyes bosszúja miatt nem hagyja jóvá a pénzt a pedagógusbérek tíz százalékos emelésére. Pellegrini szerint az SaS-nek nem szabadna hagynia, hogy Matovič azt csináljon, amit akar.

 

Körkép.sk/SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!