Nyitókép:  SITA/Branislav Bibel

 

A saját múltja miatti elszámoltatástól rettegő Smer mindent megtesz annak érdekében, hogy megbuktassa a jelenlegi kormányt. Robert Fico pártelnök, aki körül szorul a hurok, hiszen egyre több, vizsgálati fogságban levő, a korábbi kormányhoz köthető magasrangú állami hivatalnok kezd el vallani, ezért népszavazást kezdeményez az előrehozott választások kierőszakolása érdekében.

 

Ennek kérdéseit mutatta be mai sajtótájékoztatóján. Amennyiben 350 ezer aláírás összegyűl, szeretné felkérni az államfőt a népszavazás kiírására.

 

Egy korábbi, hasonló kezdeményezését az ellenzéknek Zuzana Čaputová államfő már elutasította, tekintve, hogy álláspontja szerint a megfogalmazott kérdések nem feleltek meg az alkotmánynak.

 hirdetes_810x300  

 

Fico ezúttal az alábbi kérdéssel próbálkozik:

 

  1. Egyetért azzal, hogy a kormány azonnal nyújtsa be lemondását?
  2. Egyetért azzal, hogy népszavazással és alkotmánymódosítással legyen lehetőség lerövidíteni a választási időszakot?

 

A Hlas és az SNS, azaz az előző maffiakormány tagjai már jelezték, hogy támogatják a Smer javaslatát. A Szövetség-Aliancia Most-Híd platformja, mely szintén a Fico, illetve Pellegrini féle maffiakormány tagja volt, hasonlóan kemény kormányellenes retorikát folytat. Nem csoda, hiszen Solymos László ellen is több rendőrségi nyomozás folyik, Gál Gábor korábbi igazságügyi minisztert pedig már vád alá is helyezték.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.