Az Egészségügyi Minisztérium stratégiát készít elő az egészségügyi dolgozók helyzetének stabilizálására - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Az Egészségügyi Minisztérium stratégiát készít elő az egészségügyi dolgozók helyzetének stabilizálására

Béremelés és egyéb rendszerszintű intézkedés előkészítésén dolgozik a szaktárca

Nyitókép: pxhere.com

 

Béremelés és egyéb rendszerszintű intézkedés előkészítésén dolgozik az Egészségügyi Minisztérium, hogy stabilizálni tudják az egészségügyi dolgozók helyzetét az országban.

 

A szaktárca legfőbb rövidtávú célja a nővérek béremelése mégpedig a koeficiensek növelésével. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint ezen felül további rendszerszintű intézkedéseket is szeretnének bevezetni, úgy mint a hallgatói támogatás, abszolvensek számára bérjárulék, juttatás a szülőföldre való visszatérésre, juttatás adaptív nyelvi képzésre, mentori támogatás, egyszeri toborzási támogatás vagy az élethosszig tartó tanulás támogatása.

 

Középtávú célként a nővéri hivatás imidzsének megváltoztatását, valamint az egészségügy finanszírozásának megváltoztatását jelölte meg a miniszter.

 

SJE Nyílt nap

Lengvarský szerint a fenti célok megvalósulásában nem csak a stratégiai dokumentumok, hanem a Felújítási Terv és az ehhez kapcsolódó reformok, mint a kórházak, a mentőszolgálat, az otthoni gondozási szolgálat és a háziorvosi szféra optimalizációja is segítenek majd.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket