Hirdetés (X)

Belföld

Gyimesi a parlament rendkívüli ülésén: Sulík megzavarodhatott

Míg Magyarország a kőolajtermékei egészét saját piacán tudja elhelyezni, addig mi „lassan 2,30 euróért tankolhatunk

Nyitókép: Archív

 

Fico négyből háromszor a közepébe talált Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter leváltásának indoklásában, jelentette ki Gyimesi György.

 

Az OĽaNO magyar nemzetiségű képviselője a Sulík leváltására összehívott rendkívüli parlamenti ülésen szólalt fel. Korábban maga is lemondásra szólította fel az SaS elnökét, aki egyúttal a gazdasági miniszteri posztot is betölti a Heger-kormányban.

 

Gyimesi szerint Sulík totálisan csődöt mondott, melynek árát az állampolgárok fizethetik majd meg az üzemanyagtöltő állomásokon. Az OĽaNO politikusa nem örül annak, hogy Heger kormányfő is hagyta magát „csapdába csalni.“ Az állítást, miszerint az olajembargó nem vonatkozik az olajból származó termékekre, Gyimesi “buta érvnek” nevezte, amit csak azzal tud magyarázni, hogy Sulík megzavarodhatott.

 

Gyimesi felszólalásában elmondta, hogy a Magyarország és Szlovákia számára kialkudott kivétel közti különbség abban rejlik, hogy míg Magyarország a kőolajból származó termékek egészét saját piacán tudja elhelyezni, addig mi „lassan 2,30 euróért tankolhatunk.“

 

Gyimesi nem ért egyet azzal a megállapítással sem, miszerint az Oroszországból származó kőolajhoz vér tapad, és ebből finanszírozzák az ukrajnai háborút. Mint mondta, az alternatív nyersanyagként szolgáló szaúd-arábiai kőolajra is ugyanez ráfogható, hiszen Szaud-Arábia véres háborút vív Jemenben. „Ez viszont senkit nem zavar, a szaúdi kőolajhoz szerintük nem tapad vér,“ nehezményezte Gyimesi.

 

Egyúttal feltette a kérdést a környezetszennyeződésért aggódóknak, hogy az nem zavarja-e őket, hogy a hatalmas tankerekkel, az USA-ból és Szaud-Arábiából szállított kőolaj szennyezi a környezetet.

 

A parlament a Smer javaslatára csütörtökön délután kezdte meg rendkívüli ülését Sulík visszahívásával kapcsolatban. A Smer a beadványban azzal érvel, hogy a gazdasági miniszter az uniós szankciós csomag elfogadása során teljesen figyelmen kívül hagyta Szlovákia gazdasági érdekeit.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. jún. 18. 05:29

Külön érdekesség, hogy olyan intézkedéseket fogadunk el, mellyel egyértelműen kedvezőtlenül alakul az ökológiai lábnyom, majd karbonadót akarunk a járművekre... Agyhalál

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket