Nyitókép: Mateusz Slodkowski/imago-images/defensie.nl (collage)

 

Szlovákia Svédországtól fog vásárolni lánctalpas harcjárműveket több mint 1,6 milliárd euró értékben, miután a kormány kedden jóváhagyta a szlovák fegyveres erők eszközbeszerzésére szóló előterjesztést – tájékoztatott  Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter. A tranzakció értelmében Szlovákia 152 darab CV9035 típusú lánctalpas lövészpáncélost kap, amiben már az infrastrukturális költségek is benne vannak.

 

Az ajánlatok értékelése során figyelembe vették a jármű árát, a nyújtott logisztikai támogatást, az üzemeltetési költségeket, a műszaki követelményeknek való megfelelést, a szlovák hadiipar kooperációjának százalékos arányát, a szállítási határidőket és a NATO kompatibilitást is.

 

Daniel Zmeko tábornok, vezérkari főnök azt mondta, hogy ezek a járművek három gépesített zászlóaljat fognak alkotni, amelyek a leendő nehézdandár gerincét képezik majd.

 hirdetes_300x300  

 

Naď kifejtette, hogy új járművekről van szó, ezért megfelelő infrastruktúra kiépítésére (új garázsok illetve hangárok építése, javítása) lesz szükség. Az elsődleges alvállalkozó a ZTS – Špeciál állami cég lesz, a miniszter szerint azonban hosszú távon több tucat szlovák állami és magáncég profitál majd a projektből.

 

Teraz nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!