Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

A koalíción belüli vitákba igyekszünk nem bekapcsolódni – mondta az RTVS vasárnapi vitaműsorában Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter, aki pártfőnökét, Boris Kollár házelnököt helyettesítette, miután annak reggeli antigéntesztje pozitív lett.

 

„A Sme rodina párt felelőssége abban rejlik, hogy igyekszünk nem belekeveredni ezekbe a vitákba. Szerintem az embereket nem igazán érdekli, hogy ki nyeri ezt a vitát. Az emberek számára az a fontos, hogy politikusként akkor nyújtunk-e segítséget, mikor arra szükségük van”

 

emelte ki Krajniak.

 

A miniszter hozzátette, hogy az Igor Matovič pénzügyminiszter és Richard Sulík gazdasági miniszter közti nézeteltérések nem szórakoztatják, a Sme rodina azonban nem avatkozik bele a vitájukba.

 hirdetes_300x300  

 

Pellegrini: A miniszterelnöknek több bátorságot és erőt kellene mutatnia

 

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke minderre úgy reagált, hogy „csak a Sme rodinának köszönhetően van Igor Matovičnak olyan hatalma, amilyen van”.

 

„Az országnak komoly problémái vannak és mi a kormánykoalícióban lévő törést oldjuk”

 

tette hozzá.

 

Pellegrini úgy véli, hogy Eduard Heger kormányfőnek több erőt és bátorságot kellene mutatnia.

 

Heger kormányfő az RTVS szombati műsorában jelentette be, hogy koalíciós partnereinek már felvázolta koalíciós tanács működésének reformját, amely elvileg nyugalmat és stabilitást hozna.

 

Krajniak szerint azonban nincs szükségük semmilyen reformra a koalíciós tanácsban, ugyanis most is jóvá tudják hagyni a javaslatokat.

 

„Folytatni fogjuk a kormányban, mely segít az embereknek, vagy ha Matovič és Sulík nem tud megegyezni, akkor jönnek az előrehozott választások, nem fogjuk gátolni.”

 

tette hozzá a miniszter.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!