Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök bízik abban, hogy az SaS a koalícióban marad. Véleménye szerint nincs itt az ideje a kormány megbuktatásának.

 

„Szlovákia történetének legnehezebb időszakát éli. Nem most érkezett el az ideje a kormány megbuktatásának. Bízom benne, hogy az SaS-es kollégák úgy döntenek, hogy velünk maradnak“

 

– közölte a kormányfő a kabinet szerdai ülése után.

 

 hirdetes_300x300  

Remišová: Az egyetlen megoldás az, ha mindkét partner normálisan kezd el viselkedni

 

Veronika Remišová, a Za ľudí pártelnöke szerint a jelenlegi helyzetben az az egyetlen megoldás, ha mindkét partner normálisan kezd el viselkedni. A miniszterelnök-helyettes szerint az OĽANO és az SaS közötti vitákról és személyes ellenségeskedésekről van szó, amelyek nem tartoznak a politikába. Egyúttal azt is hozzátette, hogy az állampolgárok érdekeit a személyes érdekek fölé kell helyezni.

 

„A négyes koalíciónak van értelme. Fontos, hogy tovább folytassa a munkáját“

 

– jelentette ki Remišová.

 

Szerinte a kormány működik, a bonyolult és igényes változások gond nélkül zajlanak. Személyi síkon két párt között lát problémákat, amelyek a parlamentbe is átkerültek. A Za ľudí pártelnöke ezért nem látja megoldásnak azt, hogy e pártok egyik vezetője továbbra is a parlamentben maradjon. Ezzel arra a lehetőségre reagált, hogy az SaS a koalícióban maradást az OĽANO vezetőjének, Igor Matovičnak a kormányból való távozásához fogja kötni.

 

Remišová bízik benne, hogy a partnerei is tisztában vannak a koalícióban maradásuk fontosságával. Véleménye szerint jelenleg arról döntenek, hogy egy év múlva visszakerülhetnek-e a Smer és a Hlas jelöltjei a hatalomba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!