Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

„A Sme rodina parlamenti klubja három új képviselővel bővül: Romana Tabakkal, Ján Krošlákkal és Jozef Šimkoval” – mondta Boris Kollár, a mozgalom elnöke a TA3-ban.

 

Romana Tabákot azután zárták ki az OĽaNO kulbjából, miután az nem szavazta meg Robert Fico vizsgálati fogságba való kiadatását. Ján Krošlák még tavaly ősszel távozott az OĽaNO-ból, amikor Igor Matovičot illette kritikával. Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere az ĽSNS színeiben indult, de tavaly kilépett a klubból. Hozzátette: sok dologban eltért a véleménye Kotlebáéktól.

 

Az új átlépések következtében a Sme rodinának szeptembertől 20 képviselője lesz, ami eggyel több az SaS-énál. Kollár ezzel kizártnak tartja, hogy az SaS igényt tartson a parlament elnöki posztjára. A hagyományok szerint ennek a posztnak a betöltése a parlament második legerősebb pártját illeti meg.

 hirdetes_810x300  

 

A házelnök a TA3 műsorában azt is kijelentette, hogy nem támogatja Richard Sulík „kitalációit”.

 

„Ebből a slamasztikából saját magának kell kikeverednie”

 

– mondta Kollár.

 

A házelnök a koalíciós szerződés módosítását is elutasítja. „Semmit sem fogunk megnyitni” – szögezte le Kollár, hozzátéve, hogy az SaS elnöke „zsákutcába manőverezte magát”.

 

„Semmilyen koalíciós szerződés nem lesz módosítva. Vagy a mostani lesz érvényes, vagy ugyanolyan új”

 

– konstatálta a Sme rodina elnöke.

 

TvNoviny/TA3

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!