Nyitókép: MV SR

 

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter hétfőn megállapodást írt alá Prágában Agné Bilotaité litván belügyminiszterrel arról, hogy litván rendőröket küldenek Szlovákiába. A litván rendőrök a közrend és a közbiztonság védelmében fognak segíteni az ukrán határon, amely a schengeni övezet külső határa – tájékoztatott Zuzana Eliášová, a szlovák belügyminisztérium szóvivője.

 

„A litván rendőrök kiküldésének célja, hogy segítséget nyújtsanak az illegális fegyverkezés és fegyverkereskedelem elleni küzdelemben Szlovákia Ukrajnával közös külső határán“

 

– magyarázta Mikulec.

 

 hirdetes_810x300  

Az első három litván rendőr július 22-én érkezik Szlovákiába, és négy hétig maradnak. A rendőrök a fegyverkeresésre és -azonosításra lettek kiképezve.

 

A belügyminiszterek hétfőn Prágában találkoztak az EU-s tagállamok minisztereinek informális találkozóján az EU Tanácsának cseh elnöksége keretében. A találkozó fő témái közé az ukrajnai háború biztonsági következményei, a gyermekek szexuális zaklatása elleni küzdelem erősítése, valamint a Moldova biztonságát támogató EU Platform elindítása tartozott. A tárgyalásokhoz az uniós miniszterek mellett Ukrajna és Moldova belügyminiszterei is csatlakoztak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.