Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az OĽANO elhamarkodottnak tartja a kisebbségi kormány kérdését. Továbbra is elutasítja az SaS-nek a pénzügyminiszter és a mozgalom vezetőjének, Igor Matovičnak a kormányból való távozására irányuló kérelmét. A Za ľudí bízik abban, hogy az SaS-nek és az OĽANO-nak kölcsönösen elfogadható módon sikerül megoldania kettejük személyes vitáját.

 

„Sajnáljuk, hogy az SaS párt a történelmi tapasztalatai ellenére továbbra is a következő kormány szétverésével fenyeget, amelynek tagja. Mindezek ellenére még mindig van lehetőség a visszalépésre, és bízunk abban, hogy az SaS végül az együttműködést választja ahelyett, hogy elmenekül a felelősség elől”

 

– mondta Peter Dojčan az OĽANO médiacsapatától.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette: a mozgalom még az SaS követeléseinek nyilvánosságra hozatala előtt egyértelmű nyilatkozatot adott ki arról, hogy nem értenek egyet a pénzügyminiszter távozásával.

 

„Ez az álláspont továbbra is érvényes, ezért az Igor Matovič távozásával kapcsolatos vita számunkra lezárult. A kisebbségi kormánnyal kapcsolatos kérdéseket jelenleg korainak tartjuk“

 

– zárta gondolatait a mozgalom.

 

„Az SaS párt még nem távozott a kormányból, és bízunk benne, hogy Richard Sulík és Igor Matovič kölcsönösen elfogadható módon megoldja a személyes vitáját. A legjobb megoldás a négyes koalíció folytatása lenne“

 

– húzta alá a Za ľudí.

 

Ismét kiemelték, hogy a politikusoknak nem szabadna a vitáikkal terhelni a polgárokat, mert az embereket nem érdekli.

 

„E viták egyetlen nyertese Robert Fico, a maffia és az oligarchák”

 

– szögezte le a párt. A párt ugyanakkor felhívta a figyelmet a globális energiaválság megoldásának szükségességére és a jelenleg is zajló ukrajnai háborúra.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.