Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Június 1-jétől július közepéig öt szlovákiai turista fulladt meg Görögországban – tájékoztatott Petra Prosňanská görögországi szlovák konzul. Az adatokat a szlovák külügyi tárca is megerősítette azzal a felhívással, hogy az állampolgárok utazás előtt kössenek utasbiztosítást, ne becsüljék alá a forró, fülledt görög időjárást és a tenger erejét.

 

„Az elhalálozások száma magasabb, mint a koronavírus-járvány előtti egész nyári szezonban“

 

– pontosított a konzul. Egyúttal a meleg országokba utazó turistákat emlékeztette arra, hogy tartsák be a rendszeres folyadékbevitelt, védjék magukat a napsütéstől, és ne becsüljék alá az egészségüket és úszástudásukat.

 

 hirdetes_300x300  

A konzulátus tájékoztatása szerint óvatosnak kell lenni a nemkívánatos lila medúza fajjal is. Ezek a medúzák viszonylag kicsik, hosszú csápokkal rendelkeznek, ezért két méteres távolságból is képesek csípni. „Ez a helyzet nem javul, de nem is romlik. Ez egy országos szintű probléma, ugyanis a medúza gyakorlatilag mindenhol megtalálható“ – tette hozzá Prosňanská.

 

A görögországi szlovák nagykövetség a szakértők tanácsa alapján azt javasolja, hogy a csípést krémmel kezeljük, amelyet a helyi üzletekben lehet megvásárolni.

 

„Ha nincs krémünk, a csípések házi készítésű masszával is kezelhetők, amelyet könnyedén elkészíthetünk szódabikarbóna és tengervíz egyenlő arányú összekeverésével”

 

– pontosítottak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!