Nyitókép: Facebook/screenshot

 

Feljelentést tesz a Smer-SD a 8×8-as Patria páncélozott járművek vásárlása miatt. Robert Fico pártelnök szerint rossz az árajánlat, nem transzparens a vásárlás, és nem egyértelmű a pályázat.

 

„A vásárlás 2018-as feldolgozásakor minden egyes jármű 500 000 euróval olcsóbb volt. Feljelentést teszünk más vagyonának kezelése során különösen súlyos bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A feljelentést a Főügyészséghez nyújtjuk be”

 

– mondta Robert Fico sajtótájékoztatóján.

 

 hirdetes_810x300  

Fico szerint Szlovákia 76 páncélozott járművet kíván vásárolni Finnországból hozzávetőleg 470 millió euró értékben. Az ellenzéki politikus elsősorban a túlárazott beszerzést látja problémának, valamint azt, hogy Szlovákiának inkább olyan haditechnikát kellene vásárolnia, amelyet nálunk nem lehet előállítani.

 

A Smer-SD elnöke a páncélozott járműveket gyártó finn céget is bírálta. Fico szerint a finn cég más országok korrupciós botrányaival is kapcsolatba hozható.

 

„Szeretném emlékeztetni a szlovák közvéleményt azokra a korrupciós botrányokra, amelyeket ez a cég Szlovéniában, Horvátországban és Egyiptomban követett el. Az ügy néhány esetben a finn Patria cég képviselőinek elítélésével végződött. Minden esetben megvesztegetésről volt szó. Azok a paraméterek, amelyek alapján kiválasztották ezeket a járműveket, rosszabbak, mint amit más cégek adtak a szlovák hadseregnek”

 

– mondta Fico.

 

Robert Fico bírálta a katonai felszerelések Ukrajnának adományozását is.

 

„A kormány nagyon felelőtlenül szabadul meg a katonai felszerelésektől. Ingyen küldünk felszerelést Ukrajnába, aminek a csúcspontja az S-300-as rendszer. A kormány ezzel jelentősen csökkenti a Szlovák Köztársaság védelmi képességét, és az új technológia vásárlása mellett sorakoztat fel érveket”

 

– tette hozzá Fico.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!