Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az SaS Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök és Richard Sulík, a liberálisok vezetőjének találkozója után is ragaszkodik az új koalíciós szerződés kidolgozásához és Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kormányból való távozásához – jelentette ki a TA3 Politikában c. vasárnapi vitaműsorban Anna Zemanová, az SaS frakcióelnöke. Michal Šipoš, az OĽANO frakcióelnöke egyelőre nem rendelkezik információval a miniszterelnök Sulíkkal folytatott találkozójának eredményéről. Elmondása szerint az OĽANO továbbra is elutasítja Matovič távozását.

 

„Az SaS álláspontja, miszerint készen állunk egy új koalíciós szerződés aláírására, továbbra is érvényes“

 

– mondta Zemanová. Ennek ellenére konstruktívnak nevezte Sulík és a miniszterelnök szombati (július 16-i) találkozóját. „Nem egészben jelent problémát Eduard Heger kormánya“ – jegyezte meg, hozzátéve, hogy az egyetlen probléma Matovič.

 

 hirdetes_300x300  

Ha a partnerek részéről olyan kérés érkezik, hogy Sulík távozzon a gazdasági miniszteri posztról, akkor a liberálisok meghallgatják az érveket, és a miniszter foglalkozni fog vele. Zemanová azonban az egyik legjobb miniszternek tartja Sulíkot. Amennyiben az OĽANO elutasítja Matovič kormányból való távozását, Zemanová szerint a mozgalomnak mérlegelnie kell, hogy kivel akar együtt kormányozni.

 

Šipoš feltételezése szerint jövő héten összeül az OĽANO elnöksége, ahol a tagok a további lépésről fognak beszélni. Szerinte a cél az, hogy a jelenlegi koalíció a választási időszak végéig kitartson.

 

Šipoš nem ért egyet Gyimesi György (OĽANO) képviselő véleményével, aki a kisebbségi kormányt támogatja. Az SaS megoldását és követeléseit azonban nem tartja olyan egyszerűnek, mint ahogy azt a liberálisok elképzelik. Emlékeztetett arra, hogy az OĽANO már az SaS Országos Tanácsának ülése előtt egyértelművé tette, hogy Matovič távozása számukra nem elfogadható.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!