Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A kormány kész megegyezni az egészségügyi dolgozókkal a fizetésemelésről – közölte Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke a TA3 Politikában című vasárnapi vitaműsorban.

 

„Elő van készítve egy megállapodás, amiről nem beszélhetek, erről a pénzügyminiszternek vagy a miniszterelnöknek kell tájékoztatnia. Annyi biztos, hogy az egészségügyi dolgozók több pénzt fognak kapni, és szerintem elégedettek lesznek“

 

– mondta Kollár, akinek meggyőződése, hogy a több ezer egészségügyi dolgozó távozását senki sem fogja megengedni. „Ez az állam tönkretételét jelentené“ – hangsúlyozta.

 

Peter Pellegrini független képviselő, a Hlas-SD párt elnöke rámutatott, hogy a pedagógusbérekhez hasonlóan az egészségügyi dolgozókkal is bonyolult módon születik meg a megállapodás, mert a Igor Matovič pénzügyminiszternek „színházra van szüksége“, hogy a végén a „megmentő“ szerepében tetszeleghessen.

 hirdetes_400x285  

 

„A tanárokhoz hasonlóan most az egészségügyi dolgozókat hagyja az utolsó pillanatig idegeskedni, majd szárnyas angyalként felszáll, és megváltóként megmenti őket a fizetésemeléssel”

 

– mondta az ellenzéki vezető.

 

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak az egészségügyben maradók béremelésének problémáját kell megoldani. „Attól még nem oldódik meg az a probléma, hogy kevesen vannak” – hangsúlyozta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!