Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Robert Fico volt miniszterelnök, a Smer-SD párt elnöke a közösségi oldalán reagált arra, hogy az orosz propaganda hirdetése miatt felkerült az ukránok feketelistájára.

 

Ficot az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács munkatestülete, a Dezinformáció Elleni Központ vette fel a listára. A visegrádi régióból Ficon kívül csak Tomasz Jankowski lengyel történész szerepel a listán – tájékoztatott Lucia Yar az euractiv.sk szerkesztője.

 

 „Az Ukrán Dezinformációs Hivatal dezinformátornak nyilvánított, mert más a véleményem az ukrajnai háborúról, mint a szlovák kormánynak. Pontosabban, aki más véleményen van, mint az ukrán elnök, az bűnöző. Ilyen a liberális demokrácia, Szlovákiában is. Ha más a véleményed, először megpróbálnak elhallgattatni és a médiában kompromittálni, ha ez nem megy, akkor lecsuknak”

 

 hirdetes_300x300  

– jelentette ki a Smer-SD párt vezetője.

 

Szerinte Ukrajnában az USA és Oroszország között zajlik háború, miközben Ukrajna az USA abszolút ellenőrzése alatt áll.

 

„Ukrajna, az USA, Oroszország, az EU, a szlovák média és kormánypolitikusok annyi hamis információt közöltek erről a háborúról, hogy az objektivitás szempontjából a világ egyik legmegbízhatatlanabb eseményévé tették. Nem állok sem az USA, sem Ukrajna, sem Oroszország oldalán, hanem Szlovákia, a józan ész és az igazság oldalán“

 

– tette hozzá Fico.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.