Nyitókép: SITA/Alexandra Čunderlíková

 

Tomáš Taraba, Štefan Kuffa és Filip Kuffa független képviselők (a parlamenten kívüli Život párt tagjai) nem tervezik, hogy ebben a választási időszakban belépnek a Sme rodina parlamenti frakciójába. Ugyan hajlandóak tárgyalni Boris Kollár házelnökkel az egyes törvények elfogadásának támogatásáról, de a képviselői klubba való belépéssel kapcsolatban nem folytatnak megbeszéléseket.

 

Ezt Tomáš Taraba erősítette meg a TASR-nek, hozzátéve, hogy ha a kormánykoalíció elveszítené parlamenti többségét, akkor ő és kollégái az előrehozott választás kiírását szorgalmaznák. A választási időszak lerövidítésére 90 képviselő támogatására lenne szükség.

 

„A kormányválsággal kapcsolatban két dolgot kell megoldani szeptemberben. Először is meg kell egyezni az előrehozott választás időpontjában, másodszor pedig megoldást kell keresni arra, hogy a választásokig miként működjön a kormányzás. Mi elvből elutasítjuk az ügyvivő kormány kinevezését”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Taraba a TASR-nek.

 

Amennyiben akadna 90 képviselő a parlamentben az előrehozott választás támogatására, Taraba és Kuffáék konstruktívan megszavaznák azokat a törvényjavaslatokat, amelyek szükségesek az ország működtetéséhez. „Legyen szó szociális törvényekről vagy hasonló javaslatokról” – magyarázta.

 

Boris Kollár nemrég jelentette be, hogy a Sme rodina szeptembertől 20 parlamenti képviselővel fog tevékenykedni a parlamentben. A Sme rodina parlamenti frakciójához Romana Tabák, Ján Krošlák és Jozef Šimko csatlakozik. Később a Markíza televíziónak Kollár azt is elmondta, akár hattal több képviselője is lehet a Sme rodinának. A Postoj napilap szerint Katarína Hatráková és Martin Čepček független képviselő is kapott ajánlatot Kollár pártjától, sőt Ján Mičovský volt földművelésügyi miniszter is, aki jelenleg független parlamenti képviselőként tevékenykedik. Mičovský viszont cáfolta a megkeresést, állítása szerint nem is fogadná el a Sme rodina ajánlatát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!