Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke megerősítette, hogy ha az SaS kilép a kormányból, akkor keresni fogják a módját annak, hogy megszerezzék a 76 képviselőt. Az előrehozott választás csak akkor lesz téma, ha nem szerzik meg a többséget a parlamentben. Kuffáékat ugyan nem hívta a Sme rodina parlamenti frakciójába, de ha érdeklődést mutatnak, befogadják őket.

 

Boris Kollár szerint elfogadhatatlan, hogy az SaS Igor Matovič távozását követelje a kormányból, hiszen egyszer már félreállították és megaláztak, amikor elveszítette a miniszterelnöki pozícióját. A Denník N-nek adott interjújában ugyan elismeri, hogy ez részben jogos kérés az SaS részéről, másrészt viszont „arrogánsnak és szemtelennek“ tartja.

 

„Ne tegyünk úgy, mintha csak Matovič sértegetné Sulíkot. Sulík is nagyon megsértette Matovičot” – mondta Kollár. A Sme rodina vezetője szerint Sulík az egója miatt buktatná meg a harmadik kormányt, de bízik benne, hogy nem lesz olyan makacs, mint az eurovallal kapcsolatban.

 hirdetes_300x300  

 

A házelnök szerinte nagyon komikus lenne, ha a liberálisok elnöke Kotlebával, Mazurekkel, Sujával és Ficóval együtt szavazna Heger miniszterelnök kormányának megbuktatására, melynek ő maga is a részese. „Ez abszolút skizofrén húzás lenne“ – tette hozzá.

 

Kollár négyes koalícióban szeretné befejezni a kormányzást a választási időszak végéig, és nem szeretné tovább traumatizálni a társadalmat, mert Szlovákiára nehéz idők várnak. Szerinte az ország számára az lenne a legjobb, ha Richard Sulík és Igor Matovič örökre eltűnne a szlovák politikából. Mint mondta, a parlamentbe való visszatérésük csak tovább folytatná a cirkuszt.

 

Kollár szerint Kuffáék nem fasiszták, hanem kemény katolikusok

 

A képviselői klubjának kibővítésével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Kuffáékkal nincs problémája. Bár még nem hívta őket a klubba, ha érdeklődést mutatnának, befogadná őket. Tomáš Tarabát, valamint Štefan és Filip Kuffát, akik az ĽSNS jelöltlistáján jutottak be a parlamentbe, kemény keresztényeknek tartja. Szerinte a három képviselő egyáltalán nem fasiszta, és a nevükben is kikéri ezt a megbélyegzést.

 

 „Józan paraszti ésszel vannak megáldva, támogatják a kormányunk értelmes dolgait, értelmes javaslatokat tesznek, nekem nincs semmi bajom velük“ – mondta Kollár.

 

A Denník N-nek megerősítette, hogy ha az SaS kilép a kormányból, akkor keresni fogják a módját annak, hogy megszerezzék a többséghez szükséges 76 képviselőt a parlamentben, amelyet a Tomáš Taraba körül csoportosuló három képviselővel együtt megszerezhetnének. Amennyiben ez nem sikerül, az előrehozott választás lesz a téma.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.