Nyitókép: REUTERS/Alkis Konstantinidis

 

Jelenleg 1 324 ötven év feletti személy regisztrált a COVID-19 betegség elleni oltás negyedik adagjára. Közülük 577-nek már az oltás időpontját is kiküldték – tájékoztatott az Egészségügyi Információk Nemzeti Központ (NCZI) marketing és kommunikációs részlegének igazgatója, Veronika Daničová. Az egészségügyi minisztérium múlt héten indította el a negyedik oltás felvételének lehetőségét ebben a korosztályban.

 

„A rendelkezésre álló adatok szerint az mRNS vakcinák második emlékeztető dózisa az oltást követő tíz hétig stabil védelmet nyújt a betegség súlyos lefolyása ellen. Ezen időhorizont utáni adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre“

 

– magyarázta az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL).

 

 hirdetes_400x285  

Az érdeklődőket korábbi oltásaiktól függetlenül a Pfizer/BioNTech vállalat vakcinájával oltják. A ŠÚKL emlékeztet arra, hogy az oltást legalább négy hónappal az első megerősítő oltás után kell elvégezni. Hangsúlyt helyezve azokra a személyekre, akiket hat vagy annál több hónapja oltottak be.

 

Az érdeklődők a www.korona.gov.sk honlapon keresztül regisztrálhatnak, de regisztráció nélkül élhetnek a védőoltás lehetőségével.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!