Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az OĽaNO „ledermedt“ attól a távozási formától, amellyel Juraj Krúpa kilépett a mozgalom képviselői klubjából – jelentette ki Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióelnök. Elmondása szerint a mozgalom az elmúlt napokban rendkívüli erőfeszítéseket regisztrált a klub szétverésére, melynek elsődleges célja a kormányzás folytatásának megakadályozása.

 

„Nem igazán tisztességes úgy elhagyni egy csapatot, hogy nem búcsúzunk el azoktól, akik évekig próbáltak neked segíteni. Mindenesetre minden jót kívánunk neki“

 

– reagált Krúpa távozására Šipoš.

 

Egyúttal rámutatott az OĽANO parlamenti klubjának szétverésére irányuló „rendkívüli erőfeszítésekre”. Šipoš szerint az a cél, hogy az SaS távozása után megakadályozzák a kormányzás folytatását.

 hirdetes_810x300  

 

„Bízunk benne, hogy senki más nem fog engedni a kísértésnek”

 

– tette hozzá Šipoš.

 

Juraj Krúpa parlamenti képviselő közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép az OĽaNO parlamenti frakciójából.

 

Kilép az OĽaNO parlamenti frakciójából Juraj Krúpa

 

Az OĽANO frakciójából már többen távoztak, Krúpa távozása után a klubnak 47 tagja maradt. Elsőként a tavaly nyáron kizárt Martin Čepček hagyta el a klubot. Az OĽANO szerint Čepček nem tartotta tiszteletben a koalíciós megállapodás szabályait, és többször megszavazta az ellenzéki javaslatokat. 2021 októberében Ján Krošlák távozott, mivel már régóta nem értett egyet az OĽANO vezetőjének, Igor Matovičnak a modorával és stílusával. 2022 januárjában Ján Mičovský hagyta el a klubot, elsősorban a földművelésügyi tárcánál zajló történésekre hivatkozva. Utolsóként Romana Tabák és Katarína Hatráková hagyta el az OĽANO klubját. Őket azután zárták ki a klubból, miután nem szavazták meg Robert Fico (Smer-SD) vizsgálati fogságba való kiadatását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.