Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az Európai Unió csaknem 13 milliárd eurós pénzügyi forrásaiból – amelyet Szlovákia a 2021–2027-es új programidőszak projektjeire fordíthat – több száz milliót fordítanak a tömegközlekedés támogatására.

 

A tömegközlekedésnek nem szabadna szenvedésnek lennie

 

A jövőbeni uniós forrásokból 790 millió eurót fordítanak új villamosok, trolibuszok és környezetbarát buszok vásárlására – tájékoztatott Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter.

 hirdetes_400x285  

 

„A tömegközlekedéssel való utazás nem szabad, hogy kínlódás legyen az emberek számára, hanem inkább megbízható és kényelmes módja annak, hogy eljussanak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvoshoz. Ha azt akarjuk, hogy az emberek minél kevesebbet közlekedjenek olyan autókkal, amelyek szennyezik a levegőt és bedugítják az utakat, akkor jó minőségű alternatívával kell rendelkezniük”

 

– írta a miniszterelnök-helyettes a közösségi oldalán.

 

Az uniós források egyszerűbb merítése

 

Elmondása szerint százmillió eurót fordítanak a kerékpáros közlekedés fejlesztésére is.

 

 „A pénzből több száz kilométernyi új kerékpárutat építünk, hogy a kerékpárosok és a járművezetők is biztonságban legyenek”

 

– mutatott rá.

 

Szerinte az uniós források rendszerében gyökeres változást jelent az a partnerségi megállapodás, amelyet Remišová két hete írt alá Brüsszelben.

 

 „Az alapvető reformnak köszönhetően az egész rendszer átláthatóbbá, egyszerűbbé és gyorsabbá válik, ha a pénz minél hamarabb eljut azokhoz a régiókhoz, ahol szükségük van rá”

 

– tette hozzá.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!