Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS párt szerint az OĽaNO vezetője, Igor Matovič ismét megerősítette, hogy soha nem érdekelte a béke, és nem tud ellenség és állandó konfliktus nélkül élni.

 

 „Az Igor Matovičnak címzett üzenetem Boris Kollár azon erőfeszítését tükrözte, hogy megállítsa a maffia elleni harcot. Abban az időben Boris Kollár a Vladimír Pčolinskývel kapcsolatban alkalmazott 363-as paragrafus és a biztonsági erőkben zajló káosza után nyilvánosan hangot adott a Sme rodina koalícióból való kilépése és az előrehozott választások mellett. Sajnálattal néztem, ahogy Boris Kollár és Igor Matovič összerúgta a port. Ezért egy baráti lépést javasoltam Igor Matovičnak – temessék el a csatabárdot, és az SaS 20 tagjának támogatásáról is biztosítottam arra az esetre, ha úgy döntene, hogy kizárja Boris Kollart a koalícióból.

 

Igor Matovič egy nappal az SMS-em után kijelentette, fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy a koalíció képes-e működni a Sme rodina nélkül. Így figyelmen kívül hagyta az ajánlatomat, és egyúttal támogatási biztosítékunkat felhasználva határozott beszédeket mondott a Sme rodina ellen, akinek nagylelkűen el tudott nézni mindent, legutóbb azt is, hogy meg nem szavazták meg Robert Fico átadását az igazságszolgáltatásnak”

 

– mondta Richard Sulík, az SaS elnöke.

 

 hirdetes_300x300  

 

A továbbiakban azt is elmondta, azonnal értesítette Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnököt Igor Matovičnak küldött üzenetéről.

 

„Ő ezt megköszönte, és azt írta, hogy nagyra értékeli, amit Igor Matovičnak írtam. Le a kalappal – tette hozzá Eduard Heger”

 

– zárta Richard Sulík.

 

A témával kapcsolatos további cikkünk:

 

Új front nyílhat a kormányválságban, Sulík tavaly ősszel megpróbálta kiszorítani a Sme rodinát a koalícióból

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!