Nyitókép: Braňo Bibel/SITA

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter és az SaS együttes távozása a kormányból Szlovákia külpolitikájára nézve is súlyos következményekkel járna – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

 

„Őszintén meglepett Jaroslav Naď védelmi miniszter álláspontja, aki a politikából való távozását fontolgatja. Ha ez megtörténik, és Igor Matovič továbbra is pénzügyminiszter marad – ami automatikusan a négy SaS-es miniszter távozását jelenti a kormányból –, akkor ennek óriási következménye lesz Szlovákia nemzetközi hírnevére nézve is”

 

– írta Gröhling a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

Naď az SaS intrikáiról: Sulík jött az AKO igazgatójával, hogy januárban drágulás lesz, az SaS most népszerű, csináljunk előrehozott választásokat

 

Gröhling úgy véli, hogy Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter Naďgyal együtt alapvetően meghatározta hazánk külügyi irányvonalát, nemcsak az USA-val kötött szerződés kérdéseiben, hanem a háborúhoz való egyértelmű hozzáállásban is.

 

„Bízom benne, hogy nem a pártérdek és egyetlen ember funkciója fog nyerni, hanem az ország érdeke“

 

– tette hozzá.

 

Naď miniszter azt mondta, fontolgatja, hogy kilép a politikából, saját elmondása szerint megundorodott tőle. Erről már Eduard Heger miniszterelnököt és az OĽANO vezetőjét, Igor Matovičot is tájékoztatta. A védelmi miniszter politikából való kilépésének gondolatai mögött az OĽANO képviselői „az SaS folyamatos felesleges kampányát látják az OĽANO és Eduard Heger kormánya ellen“.

 

Az OĽANO az SaS kampányát látja Jaroslav Naď politikából való távozásáról szóló gondolatai mögött

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!