Nyitókép: Jana Birošová/SITA

 

Az SaS továbbra is ragaszkodik Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter kormányból való távozásához. A liberálisok és a gazdasági tárca vezetőjének, Richard Sulíknak már egyértelmű elképzelése van arról, hogy kit látna szívesen Igor Matovič helyén. Sulík a jelenlegi államtitkárt, Marcel Klimeket (NOVA) tudja elképzelni a pénzügyminiszteri posztban. Milan Krajniak munkaügyi miniszter és a Sme rodina alelnöke úgy véli, hogy a kapcsolatok szétverésének egyik legrosszabb módja, ha abban adsz tanácsot a partnerednek, hogyan csináljon személyzeti politikát. Mint mondta, a Sme rodina tiszteletben tartja a partnerek jelölését, de nem bonyolódik bele az SaS és OĽANO vitájába.

 

„A koalíció létezik, de mi kiléptünk belőle”

 

– mondta Sulík a hétfői sajtótájékoztatón.

 

„Az SaS ragaszkodik ahhoz, hogy Matovič távozzon a kormányból. Ha ő nem lép ki a kormányból, akkor mi fogunk távozni“

 

 hirdetes_400x285  

– mondta Sulík.

 

Krajniak szerint Matovič funkcióból való távozása az OĽANO ügye

 

Továbbra is azt állítja, hogy nem akarnak előrehozott választásokat, de szerinte Matovičcsal nem lehet folytatni a kormányzást. Meggyőződése, hogy például Klimek azonnal átvehetné a tárca vezetését. „Nagyon tehetséges és saját elképzelései vannak“ – konstatálta a liberálisok vezére, hozzátéve, hogy ez a lépés a tárca működésének is jót tenne.

 

„A kapcsolatok szétverésének legrosszabb módja, ha abban adsz tanácsot a koalíciós partnerednek, hogyan csináljon személyzeti politikát. A Sme rodina soha nem csinált ilyet. Ha valami nem tetszett, akkor azt megmondtuk“

 

– jegyezte meg Krajniak.

 

A munkaügyi miniszter nem tud róla, hogy tervben vannak-e koalíciós találkozók a válság megoldására. Kiemelte, hogy Matovič funkcióból való távozása az OĽANO ügye, és a Sme rodina tiszteletben tartja a partnerei személyi jelöléseit.

 

Ami a jelenlegi kormányt illeti, Krajniak addig látja értelmét a folytatásnak, amíg jó javaslatokat tudnak átvinni az emberek megsegítésére. Elmondása szerint, ha a partnerek nem tudnak megegyezni, akkor legalább az előrehozott választásokról megegyezhetnének. Ezt azonban a Sme rodina nem fogja kezdeményezni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.