Nyitókép: SpC – Vatican

 

Jozef Tomko bíborost a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban helyezik örök nyugalomra, a sírhelyét már előkészítették – tájékoztatott Stanislav Zvolenský, a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) elnöke, hozzátéve: a bíboros kívánsága volt, hogy Kassán temessék el. A temetési szertartás időpontjáról még nem tájékoztattak.

 

Zvolenský elmondása szerint a kassai temetési szertartás időpontjának kitűzését illetően ahhoz fognak igazodni, hogy Rómában mikor kerül sor a bíboros búcsúztatására.

 

A Vatican News tájékoztatása szerint az elhunyt bíboros búcsúztatására augusztus 11-én 11.00 órakor kerül sor a vatikáni Szent Péter-bazilikában, a katedrális oltára mellett.

 hirdetes_300x300  

 

A KBS elnökének elmondása szerint Tomko bíboros legutóbb Ferenc pápa szlovákiai látogatása alkalmával érkezett haza szülőföldjére, illetve az április végi hálaadó zarándoklaton, Vatikánban is szólt a Szlovákiából érkező hívekhez.

 

Zvolenský szerint Tomko bíboros szerette Szlovákiát és az ország népét. Egyedülálló, mélyen emberi személy volt a hívők és a nem hívők szemében is.

 

Jozef Tomko bíboros 98 éves korában, hétfőn hunyt el Rómában. A Szlovák Püspöki Kar sajtóirodája e-mail-címet hozott létre, így azok, akik ismerték, tisztelték a bíborost, a [email protected] e-mail-címre írhatnak részvétnyilvánítást, melyeket a püspöki kar közzétesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!