Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Sergei Grits

 

Valószínűleg az egész közép-európai térség gazdasági stabilitásával játszadozik az, aki mondvacsinált okokra hivatkozva akadályozza az olcsó orosz-urali kőolajkeverék Ukrajnán keresztüli szállítását. Jelenleg az a helyzet, hogy Szlovákia, Magyarország és Csehország ötödik napja nem kap kőolajat egy orosz-ukrán fizetési vita miatt. A helyzetet még szövevényesebbé teszi, hogy épp az a három ország kerülhet ellátási gondokba, akik a magyar kormány kiállásának hála határidő nélküli mentességet kaptak az orosz kőolaj importjára kivetett embargó alól.

 

Kedden délután érkezett a hír, hogy nem jön a kőolaj a Barátság vezetéken keresztük Szlovákia, Magyarország és Csehország felé. A vezeték északi ágán, Lengyelország irányából Németországba zavartalan az ellátás.

 

A probléma a nyugati szankciókkal van, a helyzet annyira kusza, hogy egyelőre lehetetlen megmondani, ki eszközölte ki a csapok elzárását.

 

 hirdetes_810x300  
Ki lehet a ludas?

 

A RIA Novosztyi és a Reuters közlésében azt lehet tudni, hogy a Transznyeft orosz vállalat, amely az összes vezetéket monopolként ellenőrzi, még július 22-én megfizette az ukrán Ukrtransnafta vállalatnak a tranzitdíjat. A folyósítás a Gazprombankon keresztül történt. Az ukrán fél állította, nem kapta meg a pénzt, és ezért július 28-án kvázi visszaküldte a folyósítást. Ezen a ponton válik érdekessé a történet.

 

A nyugati mainstream sajtóban előnyben részesített verzió szerint az oroszok a nyugati szankciókra hivatkozva szándékosan nem fizetik meg a tranzitdíjat, és valójában a Gazprombank nem teljesíti a Transznyeft által elindított utalást.

 

A másik verzió szerint az ukránok a nyugati szankciókra hivatkozva nem hajlandók fogadni az összeget, és nem fogadnak el felajánlott egyéb fizetési módokat sem.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy a MOL felajánlotta a Ukrtransnaftának, hogy kifizetik a szükséges tranzitdíjat. A cég egyelőre nem válaszolt az ajánlatra. A Slovnaft szerint, ha rábólintanak, akkor néhány napon belül újraindulhat a szállítás.

 

A Slovnaft minden lehetséges tartalékot kihasznál

 

A kőolajszállítás leállását megerősítette a szlovák szállító infrastruktúrát birtokló Transpetrol és a Slovnaft finomító is. Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője nyilatkozatában közölte, hogy az üzem működése fennakadásmentes, a piac ellátása zavartalan.

 

„A pozsonyi finomító szorosan együttműködve a Transpetrol országos szállítóval és a gazdasági minisztériummal minden lehetséges tartalékot kihasznál”

 

fogalmazott. Szintén elmondta, hogy a MOL kezdeményezte a tranzitdíj térítését.

 

„A Slovnaft várja a felek válaszát az ajánlatra. Pozitív hozzáállás esetén néhány napon belül helyreállhat a szállítás”

 

fogalmazott.

 

Valószínű, hogy ezzel a mai húzással véget is ért a kőolaj világpiaci árának csökkenése, Közép-Európában biztosan. A három érintett országba a Barátság vezetéken naponta 250 ezer hordónyi nyersolaj érkezik.

 

A hírre egyébként nagy nyomás alá került a magyar tőzsde és a forint is.

 

A ČTK szerint Richard Sulík (SaS) szlovák gazdasági miniszter csak szerdán tart sajtótájékoztatót az ügyben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.