Helga
  • HUF: 421.97
  • USD: 0.98
  • 10 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Nem jön az orosz olaj Ukrajna felől, egész Közép-Európát padlóra küldhetik. Megszólalt a Slovnaft

Fizetési vita miatt akadt el a szállítás épp abba a három országba, amely kivételt kapott az uniós embargók alól...

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Sergei Grits

 

Valószínűleg az egész közép-európai térség gazdasági stabilitásával játszadozik az, aki mondvacsinált okokra hivatkozva akadályozza az olcsó orosz-urali kőolajkeverék Ukrajnán keresztüli szállítását. Jelenleg az a helyzet, hogy Szlovákia, Magyarország és Csehország ötödik napja nem kap kőolajat egy orosz-ukrán fizetési vita miatt. A helyzetet még szövevényesebbé teszi, hogy épp az a három ország kerülhet ellátási gondokba, akik a magyar kormány kiállásának hála határidő nélküli mentességet kaptak az orosz kőolaj importjára kivetett embargó alól.

 

Kedden délután érkezett a hír, hogy nem jön a kőolaj a Barátság vezetéken keresztük Szlovákia, Magyarország és Csehország felé. A vezeték északi ágán, Lengyelország irányából Németországba zavartalan az ellátás.

 

A probléma a nyugati szankciókkal van, a helyzet annyira kusza, hogy egyelőre lehetetlen megmondani, ki eszközölte ki a csapok elzárását.

 

Ki lehet a ludas?

 

A RIA Novosztyi és a Reuters közlésében azt lehet tudni, hogy a Transznyeft orosz vállalat, amely az összes vezetéket monopolként ellenőrzi, még július 22-én megfizette az ukrán Ukrtransnafta vállalatnak a tranzitdíjat. A folyósítás a Gazprombankon keresztül történt. Az ukrán fél állította, nem kapta meg a pénzt, és ezért július 28-án kvázi visszaküldte a folyósítást. Ezen a ponton válik érdekessé a történet.

 

A nyugati mainstream sajtóban előnyben részesített verzió szerint az oroszok a nyugati szankciókra hivatkozva szándékosan nem fizetik meg a tranzitdíjat, és valójában a Gazprombank nem teljesíti a Transznyeft által elindított utalást.

 

A másik verzió szerint az ukránok a nyugati szankciókra hivatkozva nem hajlandók fogadni az összeget, és nem fogadnak el felajánlott egyéb fizetési módokat sem.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy a MOL felajánlotta a Ukrtransnaftának, hogy kifizetik a szükséges tranzitdíjat. A cég egyelőre nem válaszolt az ajánlatra. A Slovnaft szerint, ha rábólintanak, akkor néhány napon belül újraindulhat a szállítás.

 

A Slovnaft minden lehetséges tartalékot kihasznál

 

A kőolajszállítás leállását megerősítette a szlovák szállító infrastruktúrát birtokló Transpetrol és a Slovnaft finomító is. Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője nyilatkozatában közölte, hogy az üzem működése fennakadásmentes, a piac ellátása zavartalan.

 

“A pozsonyi finomító szorosan együttműködve a Transpetrol országos szállítóval és a gazdasági minisztériummal minden lehetséges tartalékot kihasznál”

 

fogalmazott. Szintén elmondta, hogy a MOL kezdeményezte a tranzitdíj térítését.

 

“A Slovnaft várja a felek válaszát az ajánlatra. Pozitív hozzáállás esetén néhány napon belül helyreállhat a szállítás”

 

fogalmazott.

 

Valószínű, hogy ezzel a mai húzással véget is ért a kőolaj világpiaci árának csökkenése, Közép-Európában biztosan. A három érintett országba a Barátság vezetéken naponta 250 ezer hordónyi nyersolaj érkezik.

 

A hírre egyébként nagy nyomás alá került a magyar tőzsde és a forint is.

 

A ČTK szerint Richard Sulík (SaS) szlovák gazdasági miniszter csak szerdán tart sajtótájékoztatót az ügyben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2022. aug. 09. 19:06

Egyetértek! Kitűnő összefoglaló! Hát Sulík nem sieti el a dolgokat, de holnap majd kiderül, hogy vélekedik. Biztosan nem véletlen, hogy csak a déli áramlat nem működik. Lehet, hogy egyszer kiderül, miért... Bár szerintem sejthető...

kulcsargeza
2022. aug. 09. 22:37

Az ukránok közönséges maffiózó nemzet. Ők hiperérzékenyek, de más egzisztenciájába szöges bakancsal taposnak bele. Az egymillió ukránt ezek után pedig mi a faszból tartsuk majd el uraim?

Kósa Zoltán
2022. aug. 10. 05:19

Az ukrán vezetők lojalitása eddig ért el. Mindent akarnak, de senki és semmi sem érdekli őket, csak a saját zsebük, melyen keresztül zsarolják őket. Ha az ukrán nép tudná, mennyi értéket loptak ki az országból az amerikai vezetés ideje alatt, mennyire adósították el őket a semmiért, mennyire lopták szét az országukat, akkor valószínűleg az ukrán katonák Kijev irányába fordulnának Dombasz helyett. Remélem ez felébreszti európát, na nem a vezetést, mert az korruptabb az ukránokénál, de az embereket, és elhajtsák ezt a ... Már megint a magasztos cél, eladósítani az országokat, és kész az EU egyesült államok, a közös adósság összeköt. Minden mindennel összefügg. Mi mindenre vett fel az unió kölcsönt???? Az USA végre újra valakivé válhat, az EU nyomorán keresztül.(akkor ki is zárta el a csapot?)

Géza
2022. aug. 10. 09:21

A vezeték északi ága működik (ami Lengyelországba és Németországba vezet) a déli (Magyarország, Szlovákia stb) nem. Így működnek a szankciók a gyakorlatban ...

Vörös Károly
2022. aug. 10. 22:23

Tisztelt kommentelők ! Olvasva a hozzászólásokat, szinte furcsa, hogy ekkora éleslátással ,még nem irányítják minimum Szlovákiát. Viszont lehet, nem ártana künböző álláspontot képviselő sajtótermékekből is meríteni ( pl. a kőolaj pár napos hiányának okát ) ...

    Géza
    2022. aug. 12. 08:41

    Tisztelt Vörös Károly! A sajtótermékek teljes spektrumának áttanulmányozása után jutottam a fenti véleményemre, szerintem ez a tudás ország irányítására nem elég, de megtisztel becses bizalma.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket