Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az SaS elnöke, Richard Sulík visszautasítja azokat az állításokat, miszerint ellenzéki képviselőket hív fel Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter menesztése érdekében. Az SaS párt elhatárolódott azoktól az információktól, amelyek szerinte a közösségi oldalakon terjednek, és amelyeket a parlament egyes tagjai is prezentálnak.

 

„Kész vagyok megvédeni magam és az SaS-t, mert a rólam terjesztett hülyeségek egy része minden határt átlép. Az egyik ilyen Tomáš Taraba hazugsága, aki azt állítja, hogy ellenzéki képviselőket hívok fel Igor Matovič menesztésével kapcsolatban. Ugyanez vonatkozik arra az abszurd hazugságra is, hogy tárgyaltam Miroslav Sujával, vagy arra a hazugságra, hogy Eduard Hegert rábeszéltem az előrehozott választásokra”

 

– mondta Sulík állásfoglalásában.

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS vezetője piszkos játéknak nevezte az egészet, amelynek célja, hogy ártson a pártnak és arra kényszerítse őket, hogy hátráljanak meg Matovič kormányból való távozását kérő követelésüktől.

 

„Amennyiben az OĽANO nem hajlandó az ország érdekében feláldozni egy posztot egy olyan személyért, aki kárt okoz Szlovákiában, akkor minisztereink augusztus végén lemondanak tisztségükről anélkül, hogy bárki alaptalan és aljas hazugságokat találna ki“

 

– tette hozzá Sulík.

 

Tomáš Taraba független képviselő hétvégén arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Sulík azzal hívja fel az ellenzéki képviselőket, „hogy szüksége lenne Matovičot gyors visszahívására, mert sem ő, sem a jelöltjei nem akarnak távozni a kormányból“. Taraba hozzátette, hogy az ellenzékből senki sem akarja segíti az SaS-t és a jelenlegi kormányt, és az előrehozott választásokat nevezte megoldásnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!