Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Belföld

OĽaNO: Igor Matovič az SaS ultimátumának lejárta után is pénzügyminiszter marad

Az OĽANO „Felelősség Szlovákiáért“ megnevezés alatt találkozóra hívta a négy kormánypárt képviselőit.

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az OĽANO vezetője, Igor Matovič az SaS ultimátumának lejárta után is pénzügyminiszter marad – döntött az OĽANO mozgalom elnöksége, valamint parlamenti klubja. Az OĽANO ugyanakkor pénteken (augusztus 12-én) megbeszélésre hívta az „eredeti“ koalíció pártjainak képviselőit – tájékoztatott a mozgalom állásfoglalásában.

 

„Ez a döntés megváltoztathatatlan. Igor Matovič megnyerte a választásokat. Mandátumot kapott arra, hogy erre a választási időszakra koalíciót alakítson. Ő a legtöbb parlamenti képviselővel rendelkező párt elnöke“

 

– indokolta döntését az OĽANO elnöksége és képviselői. A mozgalom rámutatott, hogy Szlovákia olyan példátlan kihívásokkal néz szembe, mint például a világjárvány, az ukrajnai háború, a menekültválság, a szélsőséges infláció és az energiaárak emelkedése.

 

„Ez az az időszak, amikor össze kell fogni, biztosítani kell az állampolgárok számára a szükséges támogatást és biztosítékot, hogy a kormány biztonságban átvezeti őket ezen a nehéz időszakon”

 

– tették hozzá a közleményben.

 

Az OĽANO ezért „Felelősség Szlovákiáért“ megnevezés alatt találkozóra hívta a négy kormánypárt képviselőit. A tervek szerint pénteken tárgyalnak a Bôrik kormányhotelben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket