Nyitókép: SITA/AP

 

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter tegnap Koppenhágában részt vett az Ukrajnával kapcsolatos konferencián, ahol további 25 ország védelmi miniszterével közösen az ukrán fegyveres erők további támogatásának lehetőségeiről tárgyalt.

 

 „Ukrajnának szüksége lesz a hosszú távú fenntartható segítségünkre. Ezért nagyra értékeljük a mai lehetőséget, hogy megbeszéljük partnereinkkel a támogatás megvalósításának legjobb módját”

 

– mondta a védelmi miniszter.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák védelmi ipar is szóba került

 

Az Ukrajna, az Egyesült Királyság és Dánia által kezdeményezett konferencián felszólalt Volodimir Zelenszkij államfő és Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter is, akik értékelték a fronton kialakult helyzetet, és megköszönték a szövetségesek szolidaritását és támogatását.

 

Jaroslav Naď a tárgyalások során egyebek mellett bemutatta a szlovák védelmi ipar esetleges pénzügyi támogatásának tervét, melynek célja a termelési kapacitás növelése Ukrajna katonai segélyellátási képességének erősítése érdekében.

 

Szlovákia kész mindent megtenni

 

A szlovák védelmi tárca vezetője emellett üdvözölte az Egyesült Királyság kezdeményezését, melynek célja Ukrajna kiképzéssel, technológiai és pénzügyi segítséggel történő támogatása. Naď szerint a brit javaslat lényege egy nemzetközi program víziója az ukrán fegyveres erők kapacitás- és képességépítésének megerősítésére.

 

 „A brit fél lehetőséget lát arra, hogy az ukrán hadsereg tagjainak képzési körét és területeit kiterjessze akár közvetlenül az Egyesült Királyság területén, akár másutt Európában. Annak érdekében, hogy támogassuk az ukrán népet az orosz agresszor elleni harcban, megvizsgáljuk lehetőségeinket az Ukrajnának nyújtott további anyagi segítségnyújtás, valamint képességeink közvetítése tekintetében is. Készek vagyunk mindent megtenni ennek érdekében”

 

– zárta Naď.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!