Nyitókép: Topky/Vlado Anjel

 

A Körképen is beszámoltunk róla, hogy Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter gratulált Magyarországnak és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek a kínai CATL hatalmas, 7,34 milliárd eurót érő beruházásának elnyeréséhez.

 

Matovič a sorok között a kormányválságot kirobbantó Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert is bírálta.

 

“Gratulálok a magyar gazdasági miniszternek ahhoz, hogy nem sztrájkol, hanem dolgozik… Így kell ezt csinálni! Egy Volvóénál 5-ször nagyobb nagyberuházás érkezik Magyarországra. A magyarok kilőttek, mint a rakéta, ami mellett mi úgy nézünk ki, mint egy szegény rokon”

 

– fogalmazott a szlovák exkormányfő.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič gratulált Magyarországnak és Szijjártó Péternek: “A magyarok kilőttek, mint a rakéta”

 

Matovič bejegyzésére nemcsak az SaS reagált, de Branislav Gröhling SaS-es oktatási miniszter is.

 

 „Igor Matovičnak pontosan ezért kellene végre távoznia a kormányból. Nem tud állandó konfliktusok, hazugságok és mások sértegetése nélkül élni. Az első naptól kezdve ezt csinálja. Richard Sulík kitartó munkájának köszönhetően sikerült idecsábítani a Volvót, és a kulcsfontosságú befektetés bemutatásakor Igor Matovič is nagy örömmel állt a sajtóban Richard Sulík mellett”

 

– írta Gröhling a közösségi oldalán.

 

Az SaS Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy Szlovákiában se hely, se ember, se energetikai kapacitás nincs egy akkumulátorgyár kialakítására.

 

„Matovičot és Kremskýt (a gazdasági bizottság vezetőjét) ez a tény nem gátolja abban, hogy primitív demamagógiát terjesszen és becsmérelje mások munkáját“

 

– írta a párt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!