Nyitókép: Public Transport via imhd.sk

 

Újfent megkezdődhetnek a munkálatok a ligetfalui (Petržalka) villamosvonal meghosszabbítására egészen a János major udvarig (Janíkov dvor), miután Pozsony önkormányzata két szerződésmódosítást írt alá a villamosvonal úgynevezett második részének kivitelezőjével.

 

A kivitelezési munkálatok az elmúlt hónapokban szinte teljesen leálltak. Az első módosítás a beszállítók csoportjának összetételét érinti. Az eredeti négy tagból csak kettő maradt, egy lengyel és egy spanyol cég. A szlovák Cedis, illetve Hant BA cégek ezzel szemben már nem szerepelnek a „Združenie NS MHD Petržalka” egyesületben.

 

A második módosítás pedig a rendkívüli események miatti munkák árának emelését teszi lehetővé. Így például az építőanyagok árának jelentős emelkedése következtében az elvégzett munkák árát minden naptári negyedévben egy olyan együtthatóval szorozzák meg, amely figyelembe veszi a munkák piaci értékének növekedését, valamint a várható átlagos árindexet is.

 hirdetes_400x285  

 

A ligetfalui villamosvonal a szlovák főváros azon presztízs projektjei közé tartozik, amelyek már hosszú évek, évtizedek óta késedelmet szenvednek. A villamos jelenleg az Öreg hídon át (egykor Ferenc József híd, 1945 után Vörös Hadsereg híd) a Jungmann utcáig közlekedik. Hogy a vonal meghosszabbítása a János major udvarig mikorra fejeződhet be ténylegesen, azt egyelőre lehetetlen megmondani.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!