Petra
  • HUF: 423.09
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Jaroslav Naď: a szlovák MiG-ek továbbra is Szliácson vannak

Augusztus végéig védik a szlovák légteret, utána lengyel és cseh gépek veszik át a helyüket az F-16-ok beérkeztéig.

Nyitókép: MO SR via spectator.sme

 

A közösségi média felületén reagált Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter azokra az ukrán híresztelésekre, miszerint a szlovák légiérő MiG-29 típusú vadászgépei már Ukrajnában lennének.

 

Naď azt írta, hogy a gépek továbbra is a szliácsi (Sliač) katonai repülőbázison vannak, ahol a hónap végéig látják el a légtér védelmét:

 

“A MiG-29-es vadászgépeink nincsenek Ukrajnában. Ez egy hamis információ. Még mindig Sliačon vannak. Egészen augusztus végéig védik a légteret, majd augusztus 27-én a SIAF rendezvényen is láthatják őket, ahol hivatalosan elbúcsúznak”

 

– mondta a közösségi oldalon. Hozzátette, még tárgyalnak arról, hogy mi történjen később a gépekkel. A MiG-29-es vadászrepülőgépek hadrendből való kivonása után Lengyelországnak és Csehországnak kell gondoskodnia Szlovákia légterének védelméről, egészen addig, amíg megérkeznek a megrendelt F-16 típusú vasmadarak.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. aug. 14. 16:51

Elmagyarázná végre valaki hőn szeretett vezetőinknek, hogy minden ilyen cselekedettel emberfek életét sodorják veszélybe? Fel fogja végre valaki, hogy a béke nem egyenlő a háborúval? Személy szerint engem nem érdekel, hogy ez Szlovákiának milyen jó üzlet, meg, hogy Putyin, meg Oroszország..., az viszont annál inkább, hogy háborús helyzetben Oroszország ellen orosz rulettet játszani több, mint balgaság. A fegyver egyszer elsül

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket