Nyitókép: sita

 

A Za ľudí arra akarja kérni Richard Sulíkot, az SaS elnökét, a kormány gazdasági miniszterét és kormányfőhelyettesét, hogy csak a téli időszak után lépjen ki a Heger-kormányból párttársaival.

 

„Felfoghatatlannak és felelőtlennek tartjuk, hogy a gazdasági miniszter az Európában kicsúcsosodó energiaválság idején távozzon posztjáról és verje szét a kormányt”

 

áll a párt közleményében.

 

„A Za ľudí a négyes koalíció folytatását érvényesíti és az e heti koalíciós találkozón arra fogjuk kérni Richard Sulíkot, hogy ha olyan nagyon el akar menni, akkor csak a tél után távozzon a kormányból, ami a legrosszabb időszak lesz, melyet az EU létezése során átélt”

 

 hirdetes_810x300  

írják Remišováék.

 

A párt szerint semmilyen személyes vita vagy a koalíciós partnerek közti ellenségeskedés nem indokolja a kormány szétverését a legrosszabb krízishelyzetben.

 

„A Za ľudí nem része ennek a vitának és a parnereket a találkozókon felszólítjuk, hogy jelenleg az energiaválság megoldására kell koncentrálni, nem pedig a személyes viták megoldására”.

 

Sulík és Matovič sem hátrál

 

A koalíció jövőjéről szóló következő tárgyalására szombaton (augusztus 20.) kerül sor Eduard Heger kezdeményezésére. Az SaS korábban jelezte, hogy részt vesz a tárgyaláson, Richard Sulík azonban jelenleg szabadságon van, így kérdéses, hogy ő maga ott lesz-e.

 

A liberálisok Ondrej Šprlák pártszóvivő szerint továbbra is kitartanak fő követelésük mellett, tahát Igor Matovič kormányból való távozását követelik. Hangsúlyozzák, hogy a problémák nagy többségéért az OLaNO elnöke a felelős, ezért távoznia kell.

 

Igor Matovič hétfőn közösségi oldalán közölte, hogy lehet reménykedni és próbálkozni, de szerinte Sulíkék mindenképp távozni fognak, neki pedig 11 évnyi tapasztalat után már nincs ereje arra, hogy megállítsa az SaS-t „műve” befejezésében.

 

„Radičová: 1 év, 3 hónap és 2 nap

Matovič: 1 év és 9 nap

Heger: 1 év és 5 hónap

Ennyit időt „engedett” az SaS a korrupcióellenes kormányoknak, melyeknek tagja volt”

 

fogalmazott Matovič a Facebookon azzal, hogy Sulík szeptember elsején a harmadik kormányt is szétrobbantja, melynek tagja volt.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!