Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

Nagy port kavart tegnapi cikkünk, melyben megírtuk, hogyan kopogtat szorgalmasan a Szövetség-Aliancia a Hlas-SD ajtaján. A párt a jelek szerint már nagyban helyezkedik, hogy egy esetleges előrehozott választások esetén minél közelebb legyen a maffiakormányból kivált Hlashoz. A párt elnöke ugyanis az a Peter Pellegrini, aki a korábbi Smer–SNS–Most-Híd féle maffiakormányt vezette, és akinek politikusaival szemben korrupciós ügyek egész sorában zajlik rendőrségi vizsgálat.

 

Király Zsolt: A Szövetség-Aliancia már Pellegrini ajtaján kopogtat. Megkezdődött a magyarok érzékenyítése a Hlas (Smer) felé

 

Nemeshodos polgármestere, a korábbi hidas Balódi Ladislav (Szövetség-Aliancia) ezúttal a Nemeshodosi Nagy Lakomát használta fel politikai céljaira. A rendezvény egyik legfrekventáltabb időpontjában, pártja megyei jelöltjei ELŐTT engedve meg Peter Pellegrini (Hlas) számára, hogy videóüzenetben szóljon a helyiekhez. Balódi lépésére helyi magyarok tucatjai keresték meg felháborodva a Körképet.

 hirdetes_810x300  

 

A dolog érdekessége, hogy a Szövetség-Aliancia párt helyi politikusa, Balódi egy három évvel ezelőtti (!!!), 38 ezer eurós sportpálya-támogatást használt fel arra, hogy Pellegrinit futtassa. Tette ezt úgy, hogy a jelenlegi, OĽANO–Sme rodina–SaS–Za ľudí kormányzat a fenti összeg háromszorosát ítélte meg a falunak asztalitenisz-csarnokra, melyet a napokban át is adtak.

 

Pellegrini a magyaroknak: „Jó istét”

 

A Körkép.sk időközben megszerezte Pellegrini videóüzenetét is, mely alább megtekinthető. „Jó istét kívánok,” köszöntötte magyarul is Pellegrini a megvezetett nemeshodosiakat, majd a korábbi maffiakormány vezetője azt is megígérte Balódinak, hogy ha újra hatalomra kerül, segíti majd a falut.

 

 

A Hlas egyébként egésznapos akcióval készült a Nagy Lakomára. Pártlogós kötényükben sütöttek-főztek, kihasználva a folyamatos jelenlétet a magyar faluban. Minderről közösségi oldalukon is beszámoltak.

 

A Szövetség-Aliancia és a Hlas között láthatóan jó a kapcsolat a Dunaszerdahelyi járásban. Miközben Forró Krisztiánék sajtótájékoztatóikon folyamatosan a jelenlegi kormányt támadják, a Most-Híd politikusai építik a kapcsolatot a maffiakormányból ismert, bűncselekményekkel vádolt politikusokkal teli Hlasszal.

 

 

Csekes-Benkovič

 

A Hlas párt járási elnöke egyébként egy ügyvéd, Boris Benkovič, aki 2009–2015 között a Csekes ügyvédi irodában dolgozott. A Körkép.sk kereste Benkovičot is, szerettük volna kérdéseinket feltenni neki, de nem sikerült elérnünk őt.

 

Balódi Ladislav és a szövetségi értékrend: Horthyt elzavarták, a maffia elé vörös szőnyeget terítettek

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.