Nyitókép: TvNoviny.sk

 

A récsei (Rača) szőlőültetvényekben keletkezett tűzhöz riasztották a pozsonyi tűzoltókat – tájékoztatta a SITA ügynökséget a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) pozsonyi műveleti központja.

 

Silvia Šimková pozsonyi rendőrségi szóvivő beszámolója szerint a rendőrséget és a tűzoltókat egy körülbelül öt hektáron égő területhez riasztották, ahol a növényzetben és a szőlőültetvények egy részében keletkezett tűz, mégpedig a Szép úton (Pekná cesta) Szőlőhegy (Vinohrady) irányába.

 

A Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a tűzeset miatt az egyes útszakaszokat lezárták, és a gyalogosokat sem engedik be az érintett területre. A rendőrök arra kérik az autósokat, hogy kövessék a rendőrök utasításait, és alternatív útvonalakat használjanak.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: Michaela Glonek/TvNoviny.sk

 

Štefan Koči, a Pozsonyi kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzoltók jelenleg két helyszínen oltják a tüzet.

 

 „Az égő szőlőültetvényekhez nem sokkal 13.00 óra után riasztották a tűzoltókat Récsén, ahol jelenleg a HaZZ 24 tagja nyolc tűzoltóegységgel küzd a lángokkal, emellett az oroszvári önkéntes tűzoltók is segítik a munkájukat“

 

– mondta Koči.

 

Nem sokkal később, 14:30-kor a Račianska utcában is tűz keletkezett, itt a HaZZ 12 tagja oltja a tüzet két technikával, valamint a récsei és a pozsonybesztercei önkéntesekkel.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!