Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az, hogy az OĽANO miként birkózik meg a koalíciós válsággal, nem a Hlas-SD véleményétől fog függeni. A mozgalom így reagált Petar Pellegrini, a Hlas-SD vezetőjének azon felhívására, hogy Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök – tekintettel a koalíciós helyzetre – kezdeményezzen bizalmi szavazást a parlamentben.

 

 „Az, hogy miként birkózunk meg az SaS által kiváltott koalíciós problémával, biztosan nem Fico tanítványának és egy olyan személynek a véleményén fog múlni, akit a sajtóértesülések szerint 150 ezer eurós kenőpénz elfogadásával gyanúsítanak“

 

– áll a mozgalom közleményében.

 

 hirdetes_300x300  

Az OĽANO azt állítja, nem spekulál, hanem dolgozik és eredményeket hoz az embereknek. A mozgalom a munkahelyek védelmének segítését, a közalkalmazotti béremelést, a kiszolgáltatott csoportok érdekében tett intézkedéseket, valamint a bejelentett ápolói béremelést is kiemelte.

 

A parlamenten kívüli Dobrá voľba és Umiernení párt elnöke, Tomáš Drucker nagyra értékelte, hogy a parlamenten kívüli Hlas-SD csatlakozott a felhíváshoz. Rámutatott arra, hogy „az OĽANO és a Sme rodina kettős koalíciója, valamint a gyakorlatilag nem létező Za ľudí“ kormánya nem legitim, mert senki sem adott nekik bizalmat. Kérdésesnek tartja, hogy az SaS távozása után lesz-e új kormánytöbbség. Drucker kiemelte, hogy a bizalmi szavazás a legjobb módja annak, hogy Heger kormánya véget vessen a politikai mandátumával kapcsolatos találgatásoknak.

 

A parlamenten kívüli Hlas-SD szerdán (augusztus 17-én) felszólította Heger miniszterelnököt, hogy jelenjen meg a parlament előtt, és kezdeményezzen bizalmi szavazást a kormányáról. Peter Pellegrini pártvezető és független képviselő az előrehozott választásokat látja az egyetlen megoldásnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!