Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 10 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Példamutató lenne az elnöki palota, 1-2 fokkal csökkentenék a benti hőmérsékletet télen

Több energiatakarékos intézkedést is bevezetnek

Nyitókép: pxhere.com

 

A szlovák elnöki hivatal energiatakarékossági intézkedéseket vezet be. A takarékossági intézkedéseket csütörtökön maga Zuzana Čaputová államfő jelentette be. A TASR-t az államfő szóvivője, Martin Strižinec informálta.

 

A szóvivő közlése szerint a nyár végéig tompítják a közös helyiségekben a klimatizációt, a legközelebbi fűtési szezonban pedig az elnöki palota helyiségeiben 1 vagy akár 2 fokkal is csökkentik a hőmérsékletet a megszokotthoz képest. A meleg víz maximális hőfokát 50 fokra csökkentik. Ezenkívül 2 órával kevesebb ideig lesz éjszaka kivilágítva az épület.

 

Az államfő szerint fontos, hogy a közintézmények önmagukon kezdjék meg az energiatakarékosságot. Úgy véli, azon kívül, hogy már hosszú ideje klímaválsággal nézünk szembe, jelnleg energiaválság is fenyeget bennünket. Ebből az okból kifolyólag pedig példaként szeretne elöl járni, és tovább takarékoskodni az energián.

 

Metod Špaček, az elnöki hivatal vezetője pontosította, hogy a spórolási intézkedéseket úgy állították be, hogy a munkatársak továbbra is kellemesen érezzék magukat munkahelyükön, tehát az elnöki palotában. Mint fogalmazott, a hőmérséklet mérsékelt, 1-2 fokos csökkentésével is akár 10 százalékot spórolhatnak a fűtés összfogyasztásán.

 

Arra, hogy pontosan hány fokról tervezik az 1-2 fokos csökkentést, nem tértek ki a közleményben.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Bendegúz Ábrahám
2022. aug. 23. 21:21

Tényleg spórolni akartok? Nekem is van olyan epasz ötletem mint a németeknek. Szüntessétek meg az éjszakai közvilágítást a településeken, hátha jól kitoltok Putyinnal. Olyan lenne az éjszaka, mint dédapáink idejében. Nem lenne fényszennyezés, sokkal több ember maradna otthon a fenekén, nem lenne annyi éjszakai autókázás sem, meg üzemanyag spórolás is lenne. Aztán szüntessétek meg a gépjárműveken a kötelező nappali világítást is. ez is energiamegtakarításhoz vezetne. Aki nem lát jól nappal lámpa nélkül az ne vezessen autót. Azt sem értem, hogy karácsonykor is mi a szösznek vannak kivilágítva a házak. mer ócsó a kínai LED füzér? Mert amikor bemész a házadba, akkor 1 percig gyönyörködsz benne, amikor mész el otthonról, akkor szintén. Közben meg egész éjjel „las vegas” fényárban fürdenek az épületek. Senkit nem érdekel, még a szomszédot sem, hogy neked mivel van teleaggatva a csatornád.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket