Nyitókép: pxhere.com

 

A szlovák elnöki hivatal energiatakarékossági intézkedéseket vezet be. A takarékossági intézkedéseket csütörtökön maga Zuzana Čaputová államfő jelentette be. A TASR-t az államfő szóvivője, Martin Strižinec informálta.

 

A szóvivő közlése szerint a nyár végéig tompítják a közös helyiségekben a klimatizációt, a legközelebbi fűtési szezonban pedig az elnöki palota helyiségeiben 1 vagy akár 2 fokkal is csökkentik a hőmérsékletet a megszokotthoz képest. A meleg víz maximális hőfokát 50 fokra csökkentik. Ezenkívül 2 órával kevesebb ideig lesz éjszaka kivilágítva az épület.

 

Az államfő szerint fontos, hogy a közintézmények önmagukon kezdjék meg az energiatakarékosságot. Úgy véli, azon kívül, hogy már hosszú ideje klímaválsággal nézünk szembe, jelnleg energiaválság is fenyeget bennünket. Ebből az okból kifolyólag pedig példaként szeretne elöl járni, és tovább takarékoskodni az energián.

 

 hirdetes_810x300  

Metod Špaček, az elnöki hivatal vezetője pontosította, hogy a spórolási intézkedéseket úgy állították be, hogy a munkatársak továbbra is kellemesen érezzék magukat munkahelyükön, tehát az elnöki palotában. Mint fogalmazott, a hőmérséklet mérsékelt, 1-2 fokos csökkentésével is akár 10 százalékot spórolhatnak a fűtés összfogyasztásán.

 

Arra, hogy pontosan hány fokról tervezik az 1-2 fokos csökkentést, nem tértek ki a közleményben.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!