Nyitókép: SITA

 

A Pozsonyba gépkocsival érkező látogatók jól tudják, hogy az egyik legnagyobb területű, ingyenes parkolóhely a főváros ligetfalui oldalán, a Duna-parton volt. Egészen mostanáig.

 

Augusztus 23-tól ugyanis itt is változik a parkolási rend. A főváros így szeretné a Tyrš-rakpartként ismert területen csökkenteni a hosszú távú parkolásokat. Két órára azonban lehetővé teszi az ingyenes parkolást a kulturális eseményekre vagy sétálni érkezők, illetve sportkedvelők számára.

 

„A Janko Kráľ park látogatói és a Duna-partra érkezők számára szeretnénk továbbra is elérhetővé tenni a területet. Ugyanakkor nem szeretnénk, ha korlátlan ingyenes parkolóhelyként működne a területet,“ magyarázta a főváros.

 hirdetes_810x300  

 

Pozsony tavaly nyáron fejlesztéseket végzett el a Duna jobb partján, zöld területeket alakított ki és rendezte a korábbi vidámpark alatti területet is. A környéken kijelölte a parkolóhelyeket is, hogy mindenki számára világos legyen, hol lehet parkolni, és hol nem.

 

Aki tehát augusztus 23-tól gépkocsival érkezik a megszokott helyére, az készüljön fel arra, hogy munkanapokon reggel 7.00 és 17.00 óra között a kétórás ingyenes parkolást követően óránként 2 eurót fog fizetni.

 

Ezenkívül hétközben 17.00 és 22.00óra között, illetve hétvégén, amikor a terület a leginkább kihasznált, a parkolás szintén két óra erejéig lesz ingyenes. Ezt követően a parkolódíj 1 euró lesz óránként.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!