Nyitókép: SITA/Branislav Bibel/archív

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter hétfőn bemutatta azt a törvényjavaslatot, mellyel az állam által kötelezően finanszírozottá válna az iskolai asszisztensek munkája.

 

A javaslat szerint egyrészt az állam kötelezné magát az asszisztensekkel kapcsolatos költségek finanszírozására, emellett az óvodákban és középiskolákban is automatikusan kirendelnék őket nem gyermekenként, hanem osztályonként.

 

A javaslat, melyet tárcaközi egyeztetésre bocsájtanak, tartalmazza azt is, hogy növelnék a pszichológusok, logopédusok és speciális pedagógusok számát is.

 

 hirdetes_400x285  

Ezzel együtt Gröhling állítja, hogy az SaS nem gondolta meg magát, Eduard Heger legutóbbi ötpontos javaslatát a koalíciós válság megoldásaként nem fogadják el.

 

„Ezek csak formai javaslatok, amelyekre sose lett volna szükség, ha Igor Matovič felelősségteljes politikusként viselkedett volna”

 

mondta az SaS alelnöke. Ez annyit jelent, hogy kitartanak amellett, hogy a legnagyobb kormánypárt elnöke mondjon le pénzügyminiszteri posztjáról és távozzon a kormányból. Az eredeti SaS-es álláspont szerint ha ez nem történik meg augusztus 31-ig, úgy szeptember 1-jén a liberális párt mind a négy minisztere beadja lemondását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!